Derby în noroi. Rivale de moarte, Dinamo și FCSB se înfruntă în ”Groapă”

Ultima actualizare:

Aflată pe penultimul loc, amenințată cu retrogradarea, gruparea alb-roșie nu-și permite să piardă puncte. Tocmai de aceea, Dinamo a decis să dispute partida cu FCSB pe propriul stadion. Ceea ce a stârnit reacția vizitatorilor, care ar fi dorit ca întâlnirea să fie găzduită de Arena Națională. 

În toamna trecută, FCSB a câștigat cu 6-0 în fața lui Dinamo (Foto: sportpictures.eu)
În toamna trecută, FCSB a câștigat cu 6-0 în fața lui Dinamo (Foto: sportpictures.eu)

Manager la FCSB, Mihai Stoica a acuzat faptul că Dinamo a disputat meciul de pregătire cu Popești Leordeni (1-2) pe terenul pe care se va juca și derby-ul. Și că acesta se prezintă în condiții improprii, cu multe porțiuni în care noroiul a înlocuit iarba... Oficialul roș-albastru a subliniat la Telekom Sport că pe un asemenea teren există riscul accidentării jucătorilor.

Terenul din „Groapă” are zone în care predomină noroiul (Foto: sportpictures.eu)
Terenul din „Groapă” are zone în care predomină noroiul (Foto: sportpictures.eu)

Intervenția lui Mihai Stoica n-a rămas fără răspuns. Iar replica a venit din partea antrenorului dinamovist Flavius Stoican. ”Ce să facem? Dacă sunt nemulțumiți, nu putem să-i mulțumim noi. Joacă în deplasare pe terenul nostru. Dacă sunt nemulțumiți ce să facem?”, a spus acesta, potrivit digisport.ro.

Dincolo de toată această polemică, ambele tabere anunță că țintesc victoria în meciul programat duminică, 30 ianuarie, la ora 20.00. „O să fie un meci în care ei au prima şansă. Au jucători valoroși, cotaţi la un anumit nivel. Noi încercăm să ne ridicăm la acest nivel. Eu simt că da, dar să nu rămână doar simţurile mele”, a spus Flavius Stoican, care a primit o nouă întărire zilele trecute. Mai exact, Dinamo a obținut împrumutul mijlocaşului bulgar Antoni Ivanov (26 de ani) de la Universitatea Craiova.

Voi fi 5.000 de spectatori în „Groapă”

De partea cealaltă, Florinel Coman a declarat că el şi colegii săi trebuie să câştige neapărat acest meci: “Este un meci deschis şi mergem încrezători să câştigăm. Primul meu derby a fost foarte frumos, am câştigat. (...) Terenul va fi îngheţat la ora jocului, dar asta este, trebuie să intrăm, și să câştigăm”, a spus jucătorul lui FCSB, care s-a referit și la revenirea sa după accidentare: ”Mă simt mai bine. Am nevoie de ritm de joc, de intensitate, de minute mai multe ca să-mi intru în formă. Sper să vină şi golul în poarta celor de la Dinamo”.

Ieri, dinamoviștii au anunțat că toate cele 5.000 de bilete au fost vândute (stadionul poate fi ocupat în proporție de 30% în contextul pandemiei). Partida va fi transmisă de Digi, Look și Telekom Sport.

Răzvan Burleanu susține că doar în Cupa României s-ar putea schimba sistemul de desfășurare
Răzvan Burleanu susține că doar în Cupa României s-ar putea schimba sistemul de desfășurare

Burleanu susține că nu vor fi 18 echipe în Liga 1

În contextul în care Dinamo e amenințată de retrogradare, ideea că numărul de echipe din Liga 1 va fi mărit de la 16 la 18 echipe a fost tot mai vehiculată. Chestionat pe această temă, Răzvan Burleanu, președintele FR de Fotbal, a negat: "Nu mai suntem într-o situație de criză, azi, care să ne permită intervenția în schimbarea sistemului competițional atunci când competiția se află în derulare. Nicio schimbare de sistem competițional nu va avea loc în acest sezon”, a spus federalul, care a adăugat că doar sistemul de desfășurare a Cupei României este analizat.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net