Doar egal: Oțelul-CSU Craiova, 1-1 în derby-ul din fruntea Superligii României

Remiza care nu ajută pe nimeni - așa s-ar putea descrie derby-ul din fruntea clasamentului Superligii României. CS Universitatea Craiova a plecat cu un punct din deplasarea de fotbal de la Oțelul Galați, disputată sâmbătă și încheiată cu 1-1, în etapa a XII-a din Superliga României.

Oțelul Galați a remizat cu CSU Craiova (FOTO: Sportpictures)
Oțelul Galați a remizat cu CSU Craiova (FOTO: Sportpictures)

Practic, meciul de la Galaţi s-a jucat în primul sfert de oră al confruntării: gazdele n-au stat prea mult pe gânduri și Stipe Juric a deschis scorul, în minutul 4, doar că 10 minute mai târziu Ștefan Baiaram a egalat. Nici gălăţenii, nici oltenii nu s-au lăsat și fiecare a căutat golul victoriei, fără deznodământ, însă.

Ambii antrenori, nemulțumiți de situația de pe tabelă

Punctul obținut nu a fost suficient pentru antrenorul Oțelului, Dorinel Munteanu fiind de părere că oltenii „n-au mișcat în front”. „Categoric nu sunt fericit cu acest punct! Am pierdut două puncte, chiar dacă am avut un adversar foarte periculos, o echipă cu buget, cu pretenții. Echipa noastră a fost clar mai bună, ocaziile ne-au aparținut, ei nu ne-au pus nicio problemă. Am făcut un joc foarte bun, un joc agresiv, nu i-am lăsat să miște. Am pierdut două puncte importante, dar mergem înainte... Nu sunt mulțumit cu egalul, dar trebuie să le mulțumesc băieților că au făcut tot pentru a câștiga jocul. Noi mergem mai departe cu obiectivele noastre, cu problemele noastre. Au fost câteva greșeli consecutive și am primit gol”, a declarat Dorinel Munteanu.

Starea gazonului, reclamată de olteni

De cealaltă parte, nici omologul de la olteni, Costel Gâlcă, nu s-a arătat entuziasmat. „Echipa mea nu s-a ridicat la așteptările pe care le aveam... Știam că e o echipă care e agresivă, care vine cu pressing. E adaptată mai bine la teren. Creau tot timpul superioritate în benzi, veneau cu centrări. Puteam să-i prindem, am avut spații să mergem spre poarta adversă, dar n-am putut să o facem de multe ori. Au pus multă presiune. Lukić a luptat cât a putut, vine după o perioadă în care nu a făcut antrenamente, îmi doresc să crească de la meci la meci. Nici Oshima nu a fost ca altădată. Trebuie să fii inteligent, să te adaptezi adversarului, să vezi cum joacă și adversarul ca să poți să ai o progresie în joc. E bine că a marcat Baiaram. Sper ca pe viitor să avem mult mai mulți marcatori. I-am spus, dacă era să fie o câștigătoare meritau ei. Ăsta e adevărul. Contează mult, în echipa noastră nu sunt 100%, încercăm să le dăm ritm. Și de la meci la meci să crească, fizic, tactic, să fim mai omogeni ca echipă. Pauza e bine venită până la un punct. O să plece mulți jucători la echipele naționale, sper să vină sănătoși toți”, a declarat antrenorul de 52 de ani.
Un motiv major de nemulțumire a fost starea gazonului, marcatorul oltenilor, Ștefan Bairam, reclamând: „Ne pare rău că nu am câștigat, din păcate am obținut doar un punct... Exersez loviturile cu capul la antrenament. Mitriță îmi centrează, mai mulți, de data asta a făcut-o Houri. Ne-am dorit să câștigăm, până la final. Terenul a fost foarte greu, ni s-au încurcat picioarele. Nu poți juca pe asemenea suprafață. Să nu uităm că am jucat cu Oțelul, sunt neînvinși, au primit un singur gol, până să jucăm cu ei. Am revenit, după o perioadă în care nu am jucat, însă mă bucur că am revenit după accidentare”.
Singura beneficiară în situația remizei este CFR Cluj, care s-a mai apropiat în clasament de cele două echipe. CSU Craiova e pe locul doi, la trei puncte distanță de liderul Universitatea Cluj, în vreme ce Oțelul e pe trei, la încă un punct distanță.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Camilla Foto profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Monica Niculescu si Gabriela Ruse (Facebook) jpg
gica hagi facebook jpeg
maldini daniel epa efe h 57194207 jpeg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
mircea lucescu facebook jpg
David Popovici (Sportpictures) jpg
PAOK Salonic FCSB (Sportpictures) jpg
Halep Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net