FCSB învinge PAOK-ul lui Răzvan Lucescu. Calculele pentru a trece mai departe

FCSB a plecat învingătoare, joi seară, din deplasarea de la PAOK Salonic, gruparea de lângă Capitală învingând cu 1-0 formația antrenată de Răzvan Lucescu, într-un meci contând pentru Liga Europa. Unica reușită i-a purtat semnătura lui Daniel Bîrligea ('45+8), românii rămânând în inferioritate numerică, din minutul 56, după eliminarea lui Darius Olaru din pricina cumulului de cartonașe galbene. 

FCSB a plecat cu trei puncte de la Salonic (FOTO: Sportpictures)
FCSB a plecat cu trei puncte de la Salonic (FOTO: Sportpictures)

Tehnicianul oaspeților, cipriotul Elias Charalambous, s-a arătat mai mult decât încântat de fotbaliștii săi. „În primul rând, îi felicit pe jucătorii mei, au făcut o treabă foarte bună. PAOK este un adversar foarte puternic. Jucătorii au arătat disciplină, încredere. Am înscris un gol într-un moment crucial, apoi a trebuit să apărăm rezultatul după accidentări și eliminare. Au făcut totul excelent pentru menţinea rezultatului! Este un rezultat mare pentru noi. A fost una dintre cele mai dificile victorii. Diferenţa a fost făcută de atitudinea, concentrarea şi disciplina arătate de jucători”.  

Ce șanse are FCSB să meargă mai departe

De cealaltă parte, Lucescu Jr. a căutat explicațiile înfrângerii: „Avem partea noastră de vină şi nu vreau să intru în prea multe discuţii. Sunt astfel de perioade, în care orice ai face nu reuşeşti şi la cea mai mică greşeală pe care o faci primeşti gol. Un gol marcat de noi, în prima repriză, ar fi însemnat o altă situaţie. În momentul de faţă, jucăm cu prea mare dorinţă de a reuşi, pentru că nu am fost capabili să marcăm. Presiunea pe jucători în momentul finalizării creşte. Trebuie să ne liniştim, nu e altceva de făcut. Aici e vorba de o minge care să intre în poartă, nu să se ducă în bară. Mai avem multe de pus la punct. Am schimbat mulţi jucători, în această vară şi toate aceste elemente nu sunt bine închegate şi puse la punct. Până se vor pune la punct trebuie să ne luptăm şi să trecem peste astfel de meciuri. Lipseşte şi norocul, poate în alte perioade am fost norocoşi, iar acum se întoarce. Rămân la părerea că nu reuşim să gestionăm foarte bine ce trebuie să facem acolo, în faţă. Nu am ce să le reproşez adversarilor pentru fragmentarea jocului, a făcut parte din strategia lor, au vrut să scoată un rezultat bun aici, şi l-au scos!”.
După această partidă, FCSB ocupă locul patru în clasament - primele opt echipe din 36 în clasament vor merge în optimile de finală, în vreme ce locurile nouă-24 vor juca în 16-imi (play-off), iar cele opt câștigătoare se califică și ele în faza următoare, în vreme ce echipele care termină sub locul 24 sunt eliminate definitiv din competiție.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
David Popovici (Sportpictures) jpg
Halep Facebook jpg
Gica Hagi (Sportpictures) jpg
Halep Facebook jpg
ianis hagi rangers platformax jpg
Manchester City (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Maximilian Ibrahimovic jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net