Două «clasice», sub teroare

image
Bale şi Neymar se tem pentru siguranţa lor

Atentatele petrecute pe 13 noiembrie lângă Stade de France au îngrozit lumea fotbalului. Conducătorii Federaţiilor din vestul Europei se tem ca tragedia să nu se repete, iar azi avem două partide care pot stârni interesul fanaticilor musulmani.

Gruparea ISIS, cea care şi-a revendicat carnagiul din Franţa, a ameninţat că pe listă urmează Spania şi Italia. Iar la Madrid, sâmbătă (20 noiembrie), de la 19.15, este programat pe Santiago Bernabeu celebrul „El Casico”, între Real şi Barcelona, partidă vizionată de sute de milioane de oameni în întreaga lume. Un moment excelent pentru jihadişti să-şi mai facă încă o dată simţită prezenţa.

Poliţia spaniolă e conştientă că un adevărat masacru poate avea loc în cazul unui atentat, mai ales că doar la stadion vor veni 85.000 de fani. Pentru a diminua cât mai mult riscul, forţele de ordine au luat măsuri fără precedent. Stadionul a fost înţesat încă de vineri de poliţişti cu câini special antrenaţi pentru detectarea explozibililor, trupe de jandarmi şi genişti. De asemenea, întreaga zonă va fi survolată de elicoptere pe tot parcursul meciului.

Apoi, la Torino, două ore şi jumătate mai târziu, se joacă unul dintre cele mai mari derby-uri ale Italiei, între Juventus şi AC Milan, cu peste 40.000 de oameni anunţaţi în tribune. Italienii se tem mai tare decât spaniolii şi, după ce vor controla inclusiv aparatele ziariştilor, vor infiltra între suporteri agenţi acoperiţi.

 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
Reghe, botez Liam jpg
Anamaria Prodan jpg
ferentz iohannis  jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
simley si marius jpeg
foto1 liviu si sotia in dubai jpeg
foto1 jpeg
volan2 png
Elvetia referendum vot alegeri FOTO Shutterstock
image
image
image
image
Simona Halep, Instagram jpg
Meci retragere Federer Foto EPA EFE
Un protestatar și-a incendiat brațul la Laver Cup FOTO EPA-EFE
tenis madrid epa efe h 55182184 jpeg
aeroclubul romaniei competitie acrobatie aeriana foto Facebook (5) jpg
Romania LetoniaU19, Sportpictures jpg