FCSB a plecat înfrântă de Craiova. CSU, cu un picior în cupele europene

Ultima actualizare:

CS Universitatea Craiova a produs surpriza etapei cu numărul opt în play-off-ul din Superliga României, reușind să învingă FCSB, luni, cu 2-0, în fața propriilor spectatori. Văzută deja campioană din punct de vedere matematic, gruparea de fotbal de lângă Capitală a avut o evoluție „ștearsă”, oferind, însă, un context excelent oltenilor, dat fiind că CSU Craiova „se luptă” pentru locurile doi sau trei, care îi asigură prezența în cupele europene, în sezonul următor.

FCSB a ratat un penalty în Oltenia (FOTO: Sportpictures)
FCSB a ratat un penalty în Oltenia (FOTO: Sportpictures)

Oltenii n-au stat prea mult pe gânduri și au deschis scorul, în scurt timp de la debutul meciului, înscriind încă din minutul 3, grație lui Raúl Silva și intrând la pauză cu 1-0. Apoi, în repriza secundă, și-a mai trecut numele pe tabelă Andrei Ivan ('71), iar finalul le-a aparținut tot craiovenilor, care au ratat fază după fază. FCSB a avut și ea șansa ei, ratată, însă, de Darius Olaru, care n-a reușit să transforme o lovitură de la 11 metri ('77).

Regula UEFA care-l avantajează pe Mitriță 

Tehnicianul gazdelor, Costel Gâlcă, a fost succint în declarații, când a venit vremea să-și comenteze succesul: „Sunt meciuri decisive pentru noi. Sper să facem un meci bun la Constanța și să plecăm cu cele trei puncte! Era important pentru noi să câștigăm, având în vedere rezultatele din ultimele meciuri”. Introdus pe teren la pauză, Alexandru Mitriță și-a încercat norocul în câteva rânduri la poarta lui FCSB, bifând câteva ocazii. „Trag tare, în primul rând pentru a termina pe locul doi, obiectivul principal, iar după vă dați seama, trag tare și pentru echipa națională”, și-a motivat ambiția Mitriță, în contextul în care UEFA a mărit, recent, limita numărului jucătorilor convocați la EURO2024, de la 23 la 26.
De cealaltă parte, omologul de la FCSB, Elias Charalambous, a relatat cum s-a văzut din perspectiva sa înfrângerea categorică suferită de echipa pe care o antrenează: „Practic, meciul a început de la 1-0 pentru Craiova. Apoi, am dominat și am avut câteva ocazii. Când nu marchezi, există posibilitatea să iei goluri. V-am zis că vom fi serioși, nu am ce să le reproșez jucătorilor după acest meci. Chiar dacă am câștigat titlul, doare înfrângerea. Lumea spune că nu vom trata serios meciurile, dar i-ați văzut pe băieți, au fost serioși. Atitudinea a fost corectă. Suntem un club mare, profesionist, vom trata meciurile cu seriozitate”.
Revenit în Bănie, Alexandru Băluță nu a fost deloc primit cu brațele deschise, jucătorul în vârstă de 30 ani, care odinioară a îmbrăcat tricoul lui CSU Craiova, fiind fluierat la fiecare atingere de minge. „Uneori, nu e tocmai plăcut că toată lumea te înjură... Ăsta e nivelul lor! Așa sunt oamenii aici! Ne-am simțit obosiți. Am avut multe ocazii și am primit ușor golurile. Puteam să egalăm la penalty sau la ocazia lui Tavi Popescu. Așteptăm cu nerăbdare acel meci cu CFR Cluj. Merităm pe deplin. Nu va fi un meci ușor. Avem timp să ne refacem, până la meciul cu ei. Îmi doresc din tot sufletul să dat tot ce am mai buni”, a declarat Băluță. 

Florinel Coman, marele absent. FCSB mai pierde un titular

Criticat în repetate rânduri pentru evoluțiile slabe, Tavi Popescu a dezvăluit că îi dau mari bătăi de cap problemele medicale: „Eu, în ultimul an, am jucat cu o problemă la gleznă, trebuie să mă operez și sper să revin mai puternic. Lipsesc o lună jumate-două, atât durează recuperarea. Nu voi pierde preliminariile europene. A fost un meci bun, trebuia să dăm tot ce avem mai bun și din păcate am pierdut. Aveam în plan să nu pierdem niciun meci în play-off, dar a venit și înfrângerea”.
Dacă FCSB și-a asigurat deja din punct de vedere matematic titlul, oltenii au urcat pe locul doi, la egalitate de puncte cu CFR Cluj, sperând la Conference League.
Din lotul lui FCSB care a făcut deplasarea la Craiova a lipsit Florinel Coman, însă are șanse mari să fie apt pentru meciul cu CFR Cluj, programat sâmbătă, de la ora 20.00. „Coman e foarte bine. Ar fi putut să facă deplasarea, dar sfatul doctorului a fost să stea la București pentru a fi 100% cu CFR”, a lămurit lucrurile Charalambous, la conferința de la finalul meciului cu CSU Craiova. De altfel, Coman țintește un transfer, în pauza competițională din vară, având șanse mari să părăsească FCSB.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Florin Talpan FOTO sportpictures.eu
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net