FCSB a câștigat în prelungiri derby-ul cu Rapid

Ultima actualizare:

Derby-ul dintre FCSB și Rapid din Liga 1 a avut de toate: tensiune în teren și în tribune, petarde în teren și în tribune, un cartonaș roșu, multe galbene și două penalty-uri. Scor final: 3-1 pentru echipa antrenată de Toni Petrea, care își menține cursa de urmărire a liderului.

Florin Tănase a marcat două goluri în victoria FCSB cu Rapid (FOTO: Sportpictures)
Florin Tănase a marcat două goluri în victoria FCSB cu Rapid (FOTO: Sportpictures)

Eroul învingătorilor de la FCSB a fost căpitanul cu gânduri de plecare, Florin Tănase. Acesta a marcat de două dintre cele trei goluri ale echipei sale exact când acesteia îi ardea buza mai tare: a deschis scorul în minutul 14 și apoi a înscris, din penalty, pentru 2-1, în minutul 90+3. Al treilea gol al învingătorilor a fost reușit de Ianis Stoica, în minutul 90+6. Rapidștii egalaseră tot printr-un penalty, transformat de Săpunaru în minutul 45+6. Cu acest succes, FCSB rămâne în urmărirea liderului din Liga 1, CFR Cluj.

Penalty-ul transformat de Tănase a readus-o pe FCSB în avantaj (FOTO: Sportpictures)
Penalty-ul transformat de Tănase a readus-o pe FCSB în avantaj (FOTO: Sportpictures)

Prima repriză s-a prelungit atât de mult deoarece în minutul 3, după ce ambele galerii au aruncat fumigene şi petarde pe teren. Stadionul a fost acoperit de un fum dens şi cele două echipe s-au strâns la mijlocul terenului. Pompierii au stins materialele pirotehnice şi au strâns resturile acestora. Jocul s-a reluat în minutul 9.

Pompierii s-au luptat 6 minute cu petardele aruncate de fani (FOTO: Sportpictures)
Pompierii s-au luptat 6 minute cu petardele aruncate de fani (FOTO: Sportpictures)

Antrenorul giuleștenilor, Mihai Iosif, era foarte supărat după meci: ”Nu ştiu dacă e o dezamăgire. E o dezamăgire în felul în care am pierdut. Aşa cum a arătat jocul, nu cred că meritam să pierdem acest meci, cred că l-am controlat undeva la 50-60 de minute din el. Am avut un început în care pe tineri i-a luat un pic valul. Am avut o reacţie foarte bună, cred un rezultat de egalitate era cel corect. Pe mine nu m-a luat valul, că nu mă ia valul, am colac, dar pe Săpunaru de ce l-a luat? Ce s-a întâmplat? Exces de zel. Mamă, ce fac eu, ce dreg eu! M-am dus şi i-am spus aşa: <Nu vă supăraţi, domnule Kovacs, vă bateţi joc de noi?> Dar civilizat, frumos, fără să-l jignesc pe dânsul. Dacă se dă roşu pentru aşa ceva, ridic mâna şi mă predau. Chiar frumos şi civilizat i-am spus, că ăsta sunt. Puteam obţine mai mult, îmi felicit jucătorii pentru că au dat dovadă de mare tărie de caracter şi au dat totul până la final. Nu ştiu cu cine vom juca împotriva celor de la Botoşani, pe lângă cei accidentaţi avem şi doi suspendaţi, acum. Publicul ne-a aplaudat pentru că am dat totul pe teren şi atât s-a terminat scorul. Este primul rezultat mincinos din punctul meu de vedere, un rezultat de egalitate era mai just. Cred că am avut şi ocaziile mai mari, cel puţin în prima repriză", a declarat Mihai Iosif, la microfonul televiziunilor care transmit Liga I.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net