Final „încins”: CFR Cluj, vicecampioana Superligii. Urmează Conference League

Ultima actualizare:

CFR Cluj „a făcut instrucție” cu Farul Constanța, formație pe care a învins-o, sâmbătă, în ultima etapă de play-off a sezonului de Superliga României. Ardelenii s-au impus, acasă, cu 5-1, terminând pe locul doi în clasamentul intern, ceea ce le asigură participarea în Conference League, în sezonul viitor.

CFR Cluj va evolua în cupele europene, sezonul viitor (FOTO: Sportpictures)
CFR Cluj va evolua în cupele europene, sezonul viitor (FOTO: Sportpictures)

Parcă gruparea din Gruia a vrut să compenseze tot ce nu i-a mers bine, de-a lungul campionatului – așa au arătat fotbaliștii lui Dan Petrescu, care „s-au descătușat” pe teren și au marcat „la foc automat”. Cel care a deschis scorul a fost Ciprian Deac, care a marcat în minutul 9, ca mai apoi, rând pe rând, să-și aștearnă numele pe tabelă și Panagiotis Tachtsidis ('16), Karlo Muhar ('22) și Daniel Bîrligea ('38), cel din urmă având și un gol anulat pe motiv de offside, cu 10 minute înainte de cel concretizat. Singura „zvâcnire” a Farului a fost în minutul 65, când Cristian Ganea a înscris „golul de onoare” pentru fosta campioană a României. Replica finală le-a aparținut celor de la CFR Cluj, Philip Otele „închizând” tabela ('89).
Cu locul doi asigurat și cu „biletele” către Conference League, acolo unde-și propune să ajungă în grupele competiției, CFR Cluj se pregătește de o „revoluție” în echipă, antrenorul Dan Petrescu anunțând că urmează plecări din lotul echipei sale. „Jucătorii au valoare. Vom vedea cu care vom continua. E clar că sunt mulțumit, dacă am câștigat trei din trei (n.r. meciuri). Acum începe munca cea mai grea, vreau să fac un lot competitiv și să am o bancă puternică. Acum, cei titulari sunt foarte buni, dar pe bancă sunt probleme. Orice jucător e de vânzare, dar mi-aș dori să nu se întâmple ce s-a întâmplat anul trecut, când jucătorii de valoare au plecat, în timpul campionatului. La anul va fi o luptă incredibilă! Vom lupta pe două fronturi, trebuie să avem un lot puternic”, a declarat tehnicianul în vârstă de 56 de ani.

Gică Hagi, resemnat pentru sezonul încheiat pe patru

De cealaltă parte, Gheorghe Hagi s-a arătat descumpănit de abordarea șovăitoare a fotbaliștilor săi. „Am făcut multe greșeli: și de atitudine, și de concentrare. Dacă îi lași să joace, să gândească, își respectă planul. Noi nu ne-am apărat bine și s-a văzut. Defensiv am stat foarte slab. Ofensiv am mai încercat, dar fără realizări. Obiectivul a fost Europa, nu e bine că am terminat pe patru. Obiectivul era să intrăm în play-off, apoi să ajungem mai sus... Am făcut puncte, am urcat, apoi am căzut dintr-odată... CFR Cluj a jucat mult mai bine, nu am mai fost noi, cei de la Constanța, nu ne-am mai făcut jocul nostru... Sunt multe gânduri, trebuie să muncim și să facem o echipă bună. Îi felicit pe cei care au mers în Europa, merită, rezultatele vorbesc. Noi ne gândim ce facem la anul”, a conchis „Regele”.
Fotbalul românesc și-a definitivat, astfel, prezențele în peisajul european: dacă CFR Cluj merge în preliminariile Conference League, FCSB se pregătește de Liga Campionilor, grație cuceririi titlului, în vreme ce Corvinul Hunedoara va merge în preliminariile Ligii Europa, din postura de câștigătoare a Cupei României.

CSU Craiova, ultima șansă

După ce a sperat, până în ultima etapă de play-off, la a doua poziție din clasament, pe care a ratat-o, terminând pe locul trei (n.r. cu toate că a învins, sâmbătă, acasă, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 3-2), CSU Craiova se pregătește pentru un meci de baraj, care reprezintă ultima șansă de a-și asigura prezența în cupele europene. Oltenii vor înfrunta câștigătoarea din meciul Oțelul Galați și Universitatea Cluj, învingătoarea duelului de departajare urmând să ajungă în preliminariile Conference League.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistem de rachete patriot al armatei germane profimedia 0773167857 jpg
image
image
image
image
image
image
romania belgia jpg
BeFunky collage jpg
roberto baggio jpg
CM Qatar 2022 - sferturi: Anglia - Franța. FOTO EPA-EFE
David Popovici (EPA) jpg
Valentin Mihăilă (Sportpictures) jpg
Romania la meciul cu Ucraina de la EURO 2024 (Sportpictures) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net