Giani Kiriță: «Străinii de la Dinamo nu înţeleg ce e un derby»

image
Giani Kiriță ar reveni gratis la Dinamo

Fost căpitan al „câinilor”, Giani Kiriţă, a prefaţat partida cu Steaua şi a criticat decizia roş-albilor de a avea mulţi jucători de altă naţionalitate în lot.

Kiriţă a jucat şase ani la Dinamo şi a obţinut cinci trofee. El a explicat ce înseamnă un derby în „Ştefan cel Mare”, arenă unde nu s-a mai disputat un asemenea meci de patru ani, a dezvăluit de ce nu e dorit la club, deşi ar fi venit gratis, şi motivul pentru care nu ar mai vrea să asiste din tribune la un joc cu Steaua.   

Click!: Situaţia actuală a celor două adversare nu e prea bună, având în vedere rezultatele şi poziţia din clasament. Cum crezi că va fi derby-ul?

Giani Kiriţă: De data asta, îl văd ca pe un meci echilibrat, nici una nici alta nu excelează. Dar, motivarea mea dacă aş fi fotbalist la Dinamo ar fi mult mai mare fiindcă aş evolua în Ştefan cel Mare. E ca şi cum ai juca acasă la tine, în sufrageria ta, în casa ta. Eu am bifat multe derby-uri aici, senzaţia nu se compară cu nimic şi din fericire mai şi câştigam.

Cum vă mobilizaţi voi înaintea unei întâlniri cu marii rivali?

Se termina etapa dinaintea derby-ului şi încă de la refacere noi vorbeam doar despre meciul ce va veni cu Steaua. Ne făceam planul cum să-i batem şi în fiecare zi, la antrenamente, Mister Dinu ne mobiliza. Problema e acum că la Dinamo sunt prea mulţi străini în echipă şi ei simt derby-ul doar prin prisma presei şi prin ceea ce aud în jur, ei nu înţeleg ca un român ce reprezintă un astfel de meci.

Cum ţi se pare că roş-albii nu i-au mai învins pe stelişti în „Ştefan cel Mare” de cinci ani?

E trist să nu-i baţi de atâţia ani. Nici ei nu au fost extraordinari, exceptând perioada cu Reghe, dar Dinamo a fost foarte slabă, aici e problema. Ca să creezi o echipă ai nevoie de mai mulţi factori şi eu am mai tot vorbit despre problemele lui Dinamo, dar am făcut-o degeaba. Îmi dau cu părerea fiindcă ştiu ce înseamnă să trăieşti la maximum un asemenea joc şi din fericire din nouă derby-uri am şase câştigate, avantaj Dinamo şi Giani. Aş discuta cu jucătorii...

Inter: A vrut să vină gratis la Dinamo

Şi de ce nu o faci?

Nu mă autopropun. M-aş duce gratis la Dinamo să vorbesc cu ei în vestiar. Să-i mobilizez, o dată pe săptămână, dar noi foştii dinamovişti, ai văzut ce a păţit şi Petre (n.r. – Florentin Petre a fost demis ca antrenor de la Dinamo II), nu cred că suntem agreaţi, mai ales cei de genul meu, cu coloană vertebrală şi personalitate. Eu spun ce am de spus în mod direct, nu pot să mă ascund, şi anumite lucruri supără. Pentru cine are urechi să audă, foarte bine, cine nu, la revedere. Tot Giani rămân şi nu-mi poate lua nimeni titlurile, cupele şi derby-urile.

E un mare avantaj pentru Dinamo faptul că cei de la Steaua au mulţi absenţi?

E încă o şansă. Dinamoviştii joacă pe stadionul lor, au galeria aproape şi dacă aş fi antrenor le-aş spune: <<Bă, băieţi, intraţi relaxaţi şi bateţi>>. Dacă stau şi mă <<închid>> şi aştept..ce să aştept?! Şi aşa ne bat de atâţia ani.

Vii la meci?

Cred că o să ajung...Dar, sincer, am fost la toate până acum, am plecat cu capul în jos şi nu prea îmi convine. Am mulţi prieteni care râd apoi, iar lumea pe stradă şi în trafic mă opreşte şi-mi zice: <<Bă, Giani, ce facem cu Dinamo asta?!>>..M-am cam săturat. Îmi doresc din suflet să batem acum, mai ales că jucăm în Ştefan cel Mare.

Nu au mai bătut acasă în derby de 1862 de zile

image
Dinamo n-a mai câștigat acasă cu Steaua din 2010

„Câinii” nu au mai învins Steaua în „Ştefan cel Mare” de 1862 de zile, mai exact de la data de 17 octombrie 2010. Atunci, roş-albaştrii au deschis scorul prin Bogdan Stancu (22), dar Adrian Cristea (31) şi Marius Niculae (36) au adus victoria gazdelor, ambele goluri fiind reuşite din penalty. Apoi, pe stadionul din Floreasca, s-a mai jucat în 2011, scor 1-3, după care derby-ul „s-a mutat” pe Arena Naţională.

maurice munteanu
cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg
Adriana și Eliza Iliescu
david victoria beckham son brooklyn t jpeg
cub anca androne png
jude law phillipa coan jpeg
horoscop
Catrinel Sandu familie Sarasota Florida jpg
Ggantija Temple on Gozo jpg
icao shutterstock 757104400 jpg
image
image
image
image
Rica Raducanu, Facebook jpg
Ana Bogdan, EPA jpg
Andrei Ivan, CSU Craiova, Sportpictures jpg
Ana Bogdan, EPA jpg
Razvan Burleanu, Sportpictures jpg
Sepsi jpg