Gianluca Vialli a murit. Fostul mare fotbalist italian avea 58 de ani

Ultima actualizare:

O nouă tragedie a lovit fotbalul mondial. Fostul mare atacnt italian Gianluca Vialli a decedat la doar 58 de ani, în urma unul cancer la pancreas. Este al treilea nume imens al fotbalului care ne părăsește în ultimele 30 de zile, după Sinișa Mihajlovic și Pele.

Gianluca Vialli a murit la vârsta de 58 de ani (FOTO: EPA)
Gianluca Vialli a murit la vârsta de 58 de ani (FOTO: EPA)

Fostul coechipier al lui Dan Petrescu la Chelsea era internat de la jumătatea lunii decembrie într-un spital din Londra. El a descoperit că suferă de cancer la pancreas în 2018, însă după aproape doi ani de luptă cu boala părea că a învins-o. A revenit și în fotbal, fiind secundul lui Roberto Mancini la naționala Italiei în 2021, atunci când aceasta a cucerit titlul european. Din păcate, din această postură a trăit și deziluzia ratării calificării la turneul final al Campionatului Mondial.

La mijlocul lunii decembrie, Vialli a anunțat că boala i-a revenit și, pentru a se putea lupta din nou cu ea, trebuie să renunțe la angajamentul cu echipa națională. ”După o discuţie lungă şi dificilă cu minunata mea echipă de medici oncologi, am decis să suspend temporar angajamentele mele profesionale prezente şi viitoare. Scopul este să-mi folosesc toată energia fizică şi mentală pentru a-mi ajuta corpul să depăşească această fază a bolii, astfel încât să pot participa la noi aventuri fotbalistice cât mai curând posibil şi să le împărtăşesc cu voi toţi”, se arăta în comunicatul dat de fostul fotbalist atunci. Din păcate, starea lui s-a agravat, semne ale finalului tragic apărând multe în ultima perioadă. De altfel, și Dan Petrescu recunoaștea acum câteva săptămâni că se teme pentru viața bunul său prieten. ”Doamne ferește ca Vialli să nu mai printre noi. Am înțeles că este în stare foarte gravă. Mama sa, care are 87 de ani, a zburat din Italia în Anglia, ca să îl vadă. Mă gândesc că este ceva grav. Astea sunt lucruri mai important decât fotbalul”, spunea el înaintea ultimul meci de campionat disputat în 2022.

Gianluca Vialli a fost unul dintre cei mai importanți atacanți din istoria Italiei. El a jucat de 59 de ori pentru națională, marcând 16 goluri. Cel mai important rezultat a fost cucerirea medaliei de bronz la Mondialul din 1990, organizat chiar în Peninsulă. La nivelul echipelor de club, a făcut parte din marea echipă a Sampdoriei care în 1990/ 1991 a cucerit titlul de campioană a Italiei. În 1989 el a jucat cu Sampdoria împotriva lui Dinamo, pe care a eliminat-o greu în sferturile de finală ale Cupei Cupelor, după 1-1 la București și 0-0 în Italia. De altfel, golul italienilor a fost marcat chiar de Vialli. În total, la Sampdoria a cucerit alte trei Cupe ale Italiei, o Supercupă și o Cupă a Cupelor. După perioada Sampdoria s-a transferat la Juventus, cu care a luat Liga Campionilor, Cupa UEFA, titlul de campion al Italiei, Cupa și Supercupa Italiei. Din 1999 a jucat alături de Dan Petrescu la Chelsea, cu care a cucerit Cupa Cupelor, Supercupa Europei, Cupa Angliei și Cupa Ligii Angliei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Imbatranire FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net