Gloria Buzău, gata de Superliga României: a promovat în prima divizie

Ultima actualizare:

Gloria Buzău consemnează o performanță remarcabilă, asigurându-și promovarea în Superliga României, după o pauză de un deceniu și jumătate. Gruparea a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, Unirea Slobozia, în meciul contând pentru etapa cu numărul noup din play-off-ul Ligii a II-a. Grație acestui rezultat, Gloria Buzău urcă în primul eșalon românesc, alături de Unirea Slobozia. 

Gloria Buzău și Unirea Slobozia sunt cele două formații care promovează (FOTO: Sportpictures)
Gloria Buzău și Unirea Slobozia sunt cele două formații care promovează (FOTO: Sportpictures)

„Având în vedere că, acum un an și jumătate, nu aveam echipă și îmi găseam echipă pe la Liga a II-a, iar acum am ajuns să promovez la Liga I, este ceva de vis! În primul rând, vreau să mulțumesc familiei mele, pentru că a fost mereu alături de mine. Chiar când eu nu credeam în mine, ea încă au crezut. În al doilea rând, mulțumesc antrenorilor, staff-ului, pentru că au avut încredere în mine și m-au ținut în echipă. Și mulțumesc, nu în ultimul rând, lui Dumnezeu, fiindcă a fost lângă mine. Am mai avut o promovare cu Rapid, dar, având în vedere situația și grupul, pot spune că este cel mai frumos moment din cariera mea”, a declarat, potrivit „Gazeta Sporturilor”, Daniel Benzar, marcatorul unei „duble” ('67 și '90+2), celălalt gol fiind înscris de Alexandru Dandea ('71).

Promovarea, sărbătorită cu fast și focuri de artifcii

„Mă simt extenuat, nici n-am putut să mă bucur foarte mult. A fost un an greu, probabil cel mai greu, de când m-am apucat de antrenorat... Dacă, în ceilalți ani, cu performanțele de la Argeș, nimeni nu ne-a impus să ajungem în play-off sau în semifinalele Cupei, aici ne-am propus, de la început, să promovăm, deși n-aveam un astfel de lot la dispoziție. Așteptările erau mari, dar după anul acesta, dacă e să vorbesc, m-am cam grăbit puțin în declarații. Dar mă bucur că, până la urmă, am reușit. (...) Cred că presiunea și-a pus amprenta, de-a lungul campionatului. Probabil, dacă tăceam din gură, jucătorii n-aveau aceeași presiune”, a spus Prepeliță, în vârstă de 38 de ani.
Sub ochii a aproximativ 3.000 de spectatori și bucurându-se de îndrumarea antrenorului Andrei Prepeliță, buzoienii au obținut a patra promovare în primul eșalon din istoria fotbalului buzoian, după cele din 1978, 1984 și 2007. Promovarea a fost sărbătorită imediat cu mare entuziasm, spectatorii intrând pe teren și bucurându-se alături de jucătorii și staff-ul Gloriei Buzău, performanța culminând cu un spectacol de artificii.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net