Încă un pas greșit: FCSB „se împiedică” de U. Cluj, ardelenii „smulg” o remiză

Universitatea Cluj s-a dovedit a fi o „nucă tare” pentru FCSB, „șepcile roșii” plecând cu un punct din meciul disputat, luni, pe Arena Națională. După un duel intens disputat, ardelenii au reușit un egal, 2-2, în etapa a XI-a din Superliga României.

FCSB a cedat un punct clujenilor (FOTO: Sportpictures)
FCSB a cedat un punct clujenilor (FOTO: Sportpictures)

Cei de la FCSB „au spart gheața”, în minutul 8, când camerunezul Joyskim Dawa a înscris printr-o lovitură de cap și echipa de lângă Capitală a păstrat avantajul, până în minutul 28, când Dan Nistor a echilibrat situația de pe tabelă. Adrian Șut a readus gazdele la conducere ('39), însă Universitatea Cluj a găsit calea către egalare și „a smuls” un punct lui FCSB, mulțumită lui Bogdan Mitrea ('88).
„Nu e rezultatul pe care îl voiam! Am zis, înaintea meciului, că știm că va fi greu. Rezultatul nu e bun pentru noi. Chiar dacă eram în avantaj în prima repriză, am simțit că nu suntem cei pe care îi știam. Cea mai mare problemă e că nu am controlat jocul, nu am ținut de minge, ceea ce făceam în precedentele meciuri”, a criticat situația antrenorul lui FCSB, Elias Charalambous.
„Am întâlnit o echipă cu experiență, fotbaliști care știu să joace. Am început bine, am marcat repede. Am crezut că ne vom face un meci ușor, dar nu a fost așa. Nu ne-au surprins, știam că vom întâlni o echipă căreia îi place să paseze, fără presiune. Rămânem cu un punct! Ne pare foarte rău, că ne-am propus să nu ne încurcăm acasă. Jocul a fost bun, am avut ocazii, dar nu am fost lucizi în fața porții”, a declarat Florinel Coman.

„La fotbal nu am mamă, nu am tată!” 

„Am am avut curaj, chiar dacă, în unele momente, nu am reușit să jucăm mingea, să pasăm, să întoarcem jocul. La ce nivel suntem acum... Noi avem jucători cu multă experiență, dar mulți nu au o pregătire foarte bună. Pentru ce putem noi acum, nu am decât să îi felicit! Nu am venit aici să ne apărăm, să stăm pe două linii. A fost un meci frumos, spectaculos și un scor echitabil, chiar dacă jucătorii mei erau nemulțumiți, au simțit că pot câștiga. În momentul în care ai încredere, valoare individuală, e normal să nu îți fie teamă. Când e pregătit, Dan face diferența, e și un lider. Sunt niște oameni care se pregătesc foarte mult, se identifică cu această echipă. Mă încântă cum se comportă la antrenament, în viața de zi cu zi, dar și la fiecare meci”, a declarat tehnicianul oaspeților, Ioan Ovidiu Sabău.
„La fotbal nu am mamă, nu am tată, nu am naş, nu am fin, nu am familie, sunt pentru mine şi atât! Nu vreau să periez pe nimeni, dar rezultatele confirmă venirea domnului Sabău, care contează foarte mult. Mai facem greşeli copilăreşti, pe care trebuie să le uităm, dacă vrem să jucăm la alt nivel. Dacă vrem să performăm, că altfel rămânem să jucăm la retrogradare, ca anul trecut. Se pare că suntem un grup unit, o familie, avem un fotbal plăcut, sperăm să acumulăm puncte şi să urcăm în clasament”, a spus unul dintre marcatorii oaspeților, Dan Nistor.
FCSB conduce, deocamdată, clasamentul intern, cu 28 de puncte -cu un avans de patru puncte față de CFR Cluj, care are un meci mai puțin disputat-, adunate din opt victorii, două remize și o înfrângere, în vreme ce Universitatea Cluj urcă pe locul 11, având două meciuri câștigate, șase egaluri și trei partide pierdute. 

Petrolul Ploiești „a șchiopătat” la Iași

Cealaltă surpriză a serii de luni a fost partida dintre Poli Iași și Petrolul Ploiești, în care „lupii galbeni” n-au reușit victoria și abia au izbutit un punct. Singura reușită a meciului a fost un gol anulat pe motiv de ofsaid, Paul Papp trimițând mingea în poartă, în minutul 8. Ieșenii se află pe locul 12 din cele 16 posibile, având trei victorii, două egaluri și cinci înfrângeri, în vreme ce ploieștenii ocupă ultimul loc care duce spre play-off, fiind la 11 puncte distanță de primul loc, după trei partide câștigate, șase remize și două meciuri pierdute.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net