Speranțe de revenire: Farul învinge Sepsi. Budescu, eroul constănțenilor

Farul Constanța dă semne de revenire, după ce a reușit să se impună, sâmbătă, în duelul cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Sub ochii propriilor suporteri, formația lui Gheorghe Hagi a câștigat meciul din etapa a XI-a din Superliga României cu scorul de 2-1.

Constantin Budescu (centru) numără patru goluri și trei pase decisive (FOTO: Sportpictures)
Constantin Budescu (centru) numără patru goluri și trei pase decisive (FOTO: Sportpictures)

Pe lista marcatorilor și-a trecut numele mai întâi Ionuț Larie, care a deschis scorul, în minutul 6, transformând un penalty, doar că la finele primei reprize, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a găsit calea spre egalare, mulțumită lui Marius Ștefănescu ('45+2). Cel despre care se poate spune că a salvat-o pe campioana României este Constantin Budescu, care „a închis tabela”, în minutul 55, „parafând” victoria pentru echipa din Ovidiu.

„Avem multe de recuperat, ne-a mai rămas doar campionatul”

„Am trăit meciul cu emoții, aveam nevoie de această victorie! Am câștigat împotriva unei echipe foarte bune și ne bucură acest lucru. Consider că am jucat mult mai bine, în prima repriză, dar a venit acel gol, înainte de pauză (n.r. cel egalizator) și a trebuit s-o luăm de la capăt... Avem mult de recuperat, am pierdut foarte multe meciuri și puncte. Acum, trebuie să venim din spate și să rămânem acolo sus! Venim după o perioadă cu multe jocuri. Acum, ne-a rămas doar campionatul, trebuie să prindem play-off-ul”, a fost autocritica lui Constantin Budescu. La cei 34 de ani ai săi, fotbalistul estimat la o valoare de sub jumătate de milion de euro s-a dovedit a fi, în repetate rânduri, eroul constănțenilor. Jucătorul venit de la Petrolul Ploiești cu surle și trâmbițe se poate mândri cu patru goluri și trei pase decisive, în cele 10 meciuri jucate pentru Farul Constanța în toate competițiile. Intervențiile sale salvatoare l-au făcut pe antrenorul Gheorghe Hagi să-i recunoască deschis meritele, după victoria în fața covăsnenilor: „El ne-a câștigat trei puncte! E pe drumul bun. Nu cred că mai sunt întrebări la calitatea pe care o are!”.

Liviu Ciobotariu: „Suntem pe un drum descendent”

„A venit acea greșeală, în prima repriză. Am jucat foarte bine, dar din păcate am greșit. Trebuia să fim mai atenți. La pauză am vorbit și bine că au avut răbdare, au construit. Eram supărat că am luat gol, dar mă bucur că, chiar dacă tonul meu a fost mai ridicat puțin, ei și-au păstrat calmul și au jucat bine, în a doua repriză. Suntem o echipă care a demonstrat, anul trecut, că știe fotbal. Le-am zis că e momentul în care trebuie să știm să suferim, ne interesează mult rezultatul și trebuie să continuăm așa”, a mai spus cel supranumit „Regele”.
„A fost un un meci greu. Am întâlnit campioana, dar asta nu scuză forma noastră slabă. Da, suntem pe un drum descendent. Nu am arătat bine deloc! Acum trebuie să strângem rândurile și să nu mai arătăm așa, pentru că nu se poate câștiga așa un meci. Undeva greșim, atât individual, cât și ca echipă. Acum o lună, aveam cea mai bună apărare și nu pierdusem de 13 jocuri. Acum, suntem o echipă care nu se regăsește. Undeva o e problemă, iar eu trebuie s-o găsesc, pentru că altfel lucrurile se complică!”, a comentat și ocupantul băncii tehnice a oaspeților, Liviu Ciobotariu.
Farul Constanța numără 15 puncte în 10 partide disputate, având cu un meci mai puțin jucat și bilanțul său fiind de cinci victorii și tot atâtea dueluri pierdute. Comparativ, covăsnenii au 12 puncte în nouă confruntări, având cifra trei pe linie - victorii, egaluri și înfrângeri. 
În cadrul aceleiași etape, FCSB primește vizita echipei Universitatea Cluj, luni, de la ora 21.00, într-o partidă care se va disputa pe Arena Națională și va fi transmisă de DigiSport, OrangeSport și PrimaSport. Gazdele ocupă primul loc în clasamentul intern, având un avans de șase puncte, în vreme ce „șepcile roșii” se află în a doua jumătate a ierarhiei, având 11 puncte în 10 meciuri disputate și numărând două victorii, cinci egaluri și trei înfrângeri.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net