Incredibil, dar adevărat! Nicolo Napoli, numit a doua oară la Craiova!

Ultima actualizare:

Incredibil, dar adevărat! Noul antrenor al formației FCU Craiova este italianul Nicolo Napoli. Cel care revine pentru a noua oară la cârma echipei care l-a concediat de fiecare dată când îi era lumea mai dragă! Povestea de dragoste cu năbădăi a început în 2004!

Nicolo Napoli vrea să bată recordul demiterilor de la o singură echipă (FOTO: Sportpictures)
Nicolo Napoli vrea să bată recordul demiterilor de la o singură echipă (FOTO: Sportpictures)

Rămasă fără antrenor de peste trei săptămâni, după ce Marius Croitoru a fost demis de la cârma echipei, FCU Craiova a anunțat, prin vocea patronului, Adrian Mititelu, că nu va pune un nou tehnician până la pauza cauzată de desfășurarea Campionatului Mondial. Ei bine, numirea a avut loc chiar înaintea ultimei etape de dinaintea pauzei, iar anunțul deja nu a mai șocat pe nimeni: „Nicoló Napoli este noul antrenor al Științei! Fotbal Club Universitatea 1948 anunță faptul că tehnicianul italian a semnat un contract cu gruparea alb-albastră până în vara anului 2023”, au comunicat oltenii pe Facebook. Practic, este a noua revenire a antrenorului pe care Adrian Mititelu și-a propus, parcă, să îl umilească de cele mai multe ori. Căci indiferent dacă echipa a avut rezultatele dorite sau nu, Napoli era dat afară.

Concret, aventura olteană a lui Nicolo Napoli, acum în vârstă de 60 de ani, a început în 2004, când suporterilor craioveni nici prin cap nu le trecea că echipa lor va fi desființată de cuplul Mircea Sandu – Dumitru Dragomir. Apoi, a mai fost instalat în diverse perioade de timp: octombrie 2007 - mai 2009, ianuarie - aprilie 2011, aprilie - iunie 2011 (director tehnic), iulie 2013 - februarie 2014, octombrie 2019 - mai 2019, august 2020 - octombrie 2020 și ianuarie - iunie 2022! Ultima dată el își îndeplinise cu vârf și îndesat obiectivul, reușind salvarea de la retrogradare.

A antrenat aproape doar în România

Dar, de fapt, aproape întreaga carieră de antrenor a fostului jucător al lui Juventus a fost legată de România, pentru că în afară de echipe de la noi, a mai pregătit câteva formații obscure din Italia. Astfel, în campionatul nostru, când nu răspundea apelurilor lui Mititelu, el a mai pregătit pe FC Brașov, Astra Giurgiu, Drobeta Turnu Severin sau Poli Iași (în două rânduri).

Interesant e că în urmă cu trei săptămâni, când Croitoru fusese dat afară, cei de la ”Gazeta Sporturilor” l-au contactat pe Napoli, care îl lua peste picior pe patronul oltean: „Nu m-a sunat nimeni de la Craiova și nici nu cred că mă sună Mititelu. Mi-au scris mulți suporteri pe Facebook ca să-mi spună că mă așteaptă înapoi la echipă. Mititelu va găsi alt antrenor liber. Am citit că vrea antrenor de top? De top, aha. Eu nu sunt de top, eu sunt de «tip». Cine e antrenor de top? El nu are bani și vrea unul de top care cere salariu 15.000 de euro pe lună. Sper ca Mititelu să se trezească și să aleagă un antrenor de top. După două luni să-l dea afară, așa rămâne fără bani de țigări în buzunare și falimentează echipa”, spunea atunci tehnicianul pentru sursa citată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net