Lupta pentru titlu, în aer! Rapid a făcut scorul sezonului cu FCSB, 4-0

Rapid „s-a scuturat” de toate statisticile și nu s-a lăsat descurajată, deși pornit cu șansa a doua în duelul de fotbal cu FCSB, asigurându-și cea mai importantă  victorie din sezonul curent al Superligii României, pe o Arena Națională plină.

Kosovarul Albion Rrahmani (vișiniu), eroul meciului (FOTO: Sportpictures)
Kosovarul Albion Rrahmani (vișiniu), eroul meciului (FOTO: Sportpictures)

Giuleștenii și-au lăsat stadionul de acasă pentru unul mai încăpător și rețeta s-a dovedit a fi una de succes: 4-0 este rezultatul înregistrat în fața celor de la FCSB, sâmbătă, în ultima etapă sezonului regulat, relansând lupta pentru titlu. Cu o echipă bine așezată în teren, Rapid „i-a neutralizat” pe Florinel Coman și Darius Olaru, „așii din mâneca” FCSB-ului, care s-au trezit asistând neputincioși la „recitalul” de goluri din partea giuleștenilor.
De altfel, Albion Rrahmani s-a dovedit a fi unul dintre eroii meciului, kosovarul reușind o „dublă” și atingând 13 goluri în sezonul curent, de altfel și primul pentru el în campionatul României. Giuleștenii „s-au descătușat”, înscriind, rând pe rând, prin Paul Iacob ('33), Rrahmani ('54, '82) și kosovarul Ermal Krasniqi ('74). De cealaltă parte, gruparea de lângă Capitală a avut numai „zvâcniri” slabe, un moment care ar fi putut schimba soarta partidei petrecându-se în minutul 49, când Alexandru Băluţă a marcat pentru FCSB, dar golul a fost anulat pe motiv de offside.

Cel mai frumos meci al carierei

Cristiano Bergodi a fost în extaz, declarând meciul drept „cel mai frumos din cariera sa de antrenor” în țara noastră. „Pentru a bate FCSB, a trebuit să facem un meci aproape perfect. Cred că l-am făcut! A fost o victorie foarte frumoasă, nu mă gândeam așa de frumos. Jucam cu prima clasată și era greu, dar am jucat un meci aproape perfect. Din punct de vedere tactic, cred că am jucat foarte bine! Eu cred că anul acesta sau anul viitor trebuie să câștigăm un titlu! Este o echipă care merită și poate. E una dintre cele mai frumoase victorii!”, a declarat entuziasmat tehnicianul italian.
Succesul a fost trăit și sărbătorit la intensitatea maximă de Cristian Săpunaru și ai lui, care s-au bucurat alături de susținătorii formației vișinie, Arena Națională răsunând de ode dedicate Rapidului.

FCSB, „debusolată” de la un capăt la altul

De cealaltă parte, FCSB „a digerat” greu scorul „halucinant” și, totuși, antrenorul cipriot Elias Charalambous a reacționat echilibrat: „Este o înfrângere grea, dar nu trebuie să uităm ce au făcut până acum. Câteodată mai ai și zile de genul... Sunt mândru de jucătorii mei, nu trebuie să începem să-i blamăm, ci să luptăm. Sigur nu ne dorim să existe astfel de momente, în care să renunțăm. Jucătorii sunt cei mai afectați, știm că n-am jucat bine, dar tot suntem pe primul loc. Este o lecție pentru mine, jucători, pentru toți. Trebuie să analizăm meciul și să corectăm lucrurile. Sigur vom încerca să arătăm altfel. Felicitări Rapidului. Când câștigi, nu trebuie să devii arogant, iar când pierzi nu trebuie să vezi totul negru”. „Este bine venit acest duş rece, trebuia să vină. Mai ales înaintea play-off-ului. Este o lecţie, trebuia să vină!”, a declarat și Coman, în vreme ce Olaru s-a rezumat să spună: „Am făcut cea mai proastă partidă din acest sezon! Din păcate, când pierdem, nu ştim nici să pierdem... Au fost mai buni din toate punctele de vedere şi au meritat victoria. Cred că problema a fost la noi, nu am arătat nimic, nu am fost montaţi, nu am avut agresivitate!”.

Lider în topul spectatorilor

Odată cu înjumătățirea punctelor, clasamentul le așază, în ordine, pe FCSB (32p), Rapid (28p), CFR Cluj (27p), CS Universitatea Craiova (23p, înaintea meciului cu FCU Craiova, disputat ieri, după închiderea ediției), Farul Constanța (22p) și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (22p). Weekend-ul viitor începe lupta din play-off, prima etapă propunând mai multe meciuri interesante, „cap de afiș” anunțându-se a fi duelul dintre Rapid și campioana României, Farul.
Nu mai puțin de 43.283 de spectatori au asistat la meciul dintre Rapid și FCSB, devenind astfel meciul cu cea mai mare asistență din tribune, din acest sezon de Superliga României. Recordul era deținut de jocul dintre aceleași echipe, disputat în tur, la care au asistat 40.563 de spectatori, în vreme ce podiumul era completat de partida dintre FCSB și CFR Cluj, urmărită „pe viu” de 28.519 spectatori.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net