Mâine, alegeri la Ligă! LPF e un război între Gino şi Drăgoi

Ultima actualizare:

    Sorin Drăgoi şi Gino Iorgulescu
Sorin Drăgoi şi Gino Iorgulescu

Mâine se va alege preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, omul încă în funcţie, fiind favorit în faţa lui Sorin Drăgoi, şeful lui ACS Poli Timişoara.

Perioada de dinaintea scrutinului de mâine se poate numi cu greu „campanie electorală”! Absentul de serviciu, Gino Iorgulescu, şi anonimul Sorin Drăgoi, unicul său contracandidat, au golit total de interes acest eveniment, dar cele 14 cluburi din prima ligă îşi vor alege totuşi şeful pentru următorii patru ani. Oricare ar fi câştigătorul, progresul nu pare să reprezinte un pericol real pentru LPF.

Ca şanse lucrurile par clare. E greu de crezut că Gino va putea fi răsturnat de un om care e destul de puţin cunoscut în lumea fotbalului, mai ales că cel care l-a dat jos pe Mitică Dragomir a primit deja declarativ susţinerea unor cluburi precum CFR Cluj sau FCSB.

Ca preşedinte al Ligii, Iorgulescu a fost un personaj aproape invizibil. El însuşi recunoaşte că marile realizări ale mandatului său au fost obţinerea contractului de drepturi TV şi schimbarea organizării campioantului, decizii care au fost luate în primele luni de „domnie“. A urmat apoi o lungă perioadă de „somnolenţă“, în care şeful LPF s-a remarcat doar prin conflictul cu cei din Federaţie şi prin insistenţa cu care l-a propus la echipa naţională pe bunul său prieten Cosmin Olăroiu. Toate acestea în nişte rare şi foarte plictisitoare conferinţe de presă. Totuşi, zburatul sub radar pare să-l ajute pe fostul internaţional, care e destul de sigur pe un nou mandat în fruntea LPF.

„Oamenii de fotbal mă vor vota. Ei ştiu ce am făcut la Ligă în ultimii patru ani. Din vânzarea drepturilor TV am obţinut 27.5 milioane  de euro net pe sezon care asigură mare parte din bugetele cluburilor. Apoi, schimbarea sistemului competiţional, cu play-off şi play-out şi reducerea numărului de echipe din prima ligă, de la 18 la 14. Astfel, competiţia a devenit mai atractivă în condiţiile date şi banii mai mulţi pentru fiecare club în parte. Sezonul trecut, titlul s-a disputat între trei echipe până în ultima etapă, lucru foarte rar şi în marile campionate occidentale”, a declarat Iorgulescu într-un interviu pentru news.ro.

Acesta a spus şi ce intenţionează să facă după câştigarea unui nou mandat. Desigur, e vorba tot de chestii de imagine sau de luptă de putere, şi puţină profunzime. „Vreau ca Liga să aibă un membru în Comisia Centrală a Arbitrilor, să participe la delegări, să aibă un cuvânt de spus acolo. În plus, vreau să consult cluburile pentru introducerea sistemului de arbitraj video”, a spus acesta.

De cealaltă parte, Sorin Drăgoi, bănăţeanul înscris în această cursă doar pentru ca Iorgulescu să nu pară un mic Ceauşescu, ştie în inima lui că nu are şanse, iar asta se vede dintr-un discurs plin de generalităţi, fără nimic concret în intenţie. Cât despre atuul său numărul 1? Prietenia cu fostul coleg de facultate, Liviu Dragnea. “E nevoie de o schimbare la Ligă, de un management nou şi de o transparenţă totală, nu ca până acum. Ţinta mea nu este Iorgulescu, ci Liga Profesionistă. Nu este un război Sorin Drăgoi - Gino Iorgulescu. În plus, vreau o relaţie mai bună cu FRF. Acest “război rece” nu face bine nimănui”, a afirmat Drăgoi.

Iorgulescu a jucat 49 de meciuri pentru naţională

Gino Iorgulescu reprezintă partea fotbalistică a alegerilor de azi, conducătorul în vârstă de 61 de ani fiind un produs al fenomenului. Acesta a fost un mare fundaş central al României în ’70 şi ’80, perioadă în care a prins 350 de meciuri în prima ligă pentru Sportul Studenţesc şi Progresul Bucureşti, dar şi 49 de selecţii la echipa naţională. Pe „bancari” i-a şi antrenat în 1999, iar apoi s-a îndreptat către birouri, conducând trupa din Parcul cu Platani în cea mai bună perioadă a ei de după Revoluţie.

Drăgoi a salvat ACS-ul de la retrogradare pe burta goală

Sorin Drăgoi, 52 de ani, nu se poate lăuda cu CV-ul fotbalistic al lui Gino, dar atuurile sale vin din altă parte. Afaceristul bănăţean a ajuns în fotbal pe filieră politică, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, numindu-şi „City-managerul” drept preşedinte al lui ACS Poli Timişoara. Cu bani puţini sau chiar deloc, acesta a reuşit să salveze echipa de la retrogradare în sezonul trecut deşi a pornit sezonul cu -14 puncte penalizare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William  sursa foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nita romania jpg
Ana Bogdan (EPA) jpg
Radu Dragusin (Sportpictures) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Florin Nita (Sportpictures) jpg
Ianis Hagi (X, Twitter) jpg
Razvan Marin (Sportpictures) jpg
Romania tenis FedCup (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net