Meci cu scandal. Controverse la FCSB-Farul: sistemul VAR, blamat. Reacția FRF

Remiza obținută de campioana României pe terenul liderului din campionat, 1-1, nu a fost deloc una liniștită, meciul dintre FCSB și Farul Constanța fiind sub semnul controverselor. Partida, care a contat pentru etapa a XXIV-a din Superliga României a avut numeroși critici, care au blamat sistemul VAR, situația cerând și o reacție de la Federația Română de Fotbal.

Reușita lui Louis Munteanu, anulată pe motiv de offside, a fost una comentată (FOTO: Sportpictures)
Reușita lui Louis Munteanu, anulată pe motiv de offside, a fost una comentată (FOTO: Sportpictures)

Pe fondul presiunilor, Comisia Centrală a Arbitrilor a solicitat furnizorului de tehnologie VAR explicații privind faza din minutul 58, în urma căreia echipei Farul Constanța i-a fost anulat un gol lui Louis Munteanu pe motiv de offside. Pe moment, arbitrul VAR al partidei a transmis Comisiei Centrale a Arbitrilor că faza respectivă a fost analizată în meci de nu mai puțin de trei ori, pe parcursul a aproximativ șapte minute, de fiecare dată cu același rezultat prezentat și pe transmisiunea partidei. Astfel, în ciuda faptului că distanța dintre atacant și ultimul apărător părea uriașă, a fost validată decizia de offside generată de sistemul VAR. 

Reprezentanții VAR dau vina pe operatorul de reluări

În cele din urmă, reprezentanții furnizorului de tehnologie VAR au transmis o informare oficială pe adresa CCA, punctând conform frf.ro: „La meciul FCSB-Farul Constanța, din etapa XXIV-a, a existat o situație de analiză a unei posibile poziții afară din joc, soluționată greșit de către operatorul de reluări, acest fapt conducând la anularea unui gol marcat de echipa oaspete. Operatorul de reluări nu a respectat întocmai procedura de trasare a liniilor aferente jucătorului aflat în atac, acest lucru ducând la apariția unor denaturări ale distanțelor dintre jucătorii implicați în analiza fazei suspecte de offside. Operatorul de reluări a utilizat greșit procedura numită triangulație, folosită atunci când un jucător se află cu o parte a corpului în aer și, astfel, rezultatul analizei a fost unul eronat. De menționat faptul că analiza a durat mai mult decât în mod obișnuit pentru a stabili cu exactitate momentul lovirii mingii, proces dependent de sincronizarea camerelor de filmat, și pentru că procesul de analiză a fost repetat de trei ori, de fiecare dată cu același rezultat eronat. Pentru greșeala din meci, operatorul de reluări a fost sancționat și reținut de la delegări pe o perioadă nedeterminată”.
În partida de pe Arena Națională și-au trecut numele pe tabelă ghanezul Baba Alhassan ('46) pentru FCSB și Ionuț Larie ('90+5) din penalty. FCSB rămâne pe primul loc în Superliga României, având un avans de nouă puncte și un bilanț de 15 victorii, șase remize și trei înfrângeri. De cealaltă parte, Farul Constanța se află pe a cincea poziție, după 10 partide câștigate, șapte egaluri și tot atâtea meciuri pierdute. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net