Mititelu, tranșant: „Nu suntem de vină pentru ce au făcut ungurii, în '40”

Ultima actualizare:

După mai bine de o lună de discuții și controverse, pe marginea meciului dintre Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și FCU Craiova 1948, Comisia de Recurs din cadrul Federației Române de Fotbal a decis rejucarea partidei. Inițial, aceasta a fost abandonată, în minutul 26, la scorul de 0-0.

Adrian Mititelu, patronul lui FCU Craiova 1948 (FOTO: Facebook)
Adrian Mititelu, patronul lui FCU Craiova 1948 (FOTO: Facebook)

Speranța covăsnenilor, însă, era alta: aceea de a le fi adjudecată victoria „la masa verde”, cu 3-0, argumentând prin scandările xenofobe din partea oaspeților. Miza dintre cele două formații este uriașă în plan sportiv, ele disputându-și ultimul loc rămas în play-off, cu o etapă rămasă de jucat, din sezonul regulat. Potrivit hotărârii FRF, partida se va relua încă din minutul 1, fără spectatori ai oaspeților, tot în tribunele arenei din Sfântu Gheorghe. Attila Hadnagy, directorul general al clubului Sepsi Sfântu Gheorghe, a anunțat că formația covăsnenilor nu este mulțumită cu cele hotărâte în țară și că va contesta decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS).

Oltenii, suspendați șase etape fără spectatori

„Noi nu suntem de vină pentru ce se strigă. Nu suntem de vină pentru ce au făcut ungurii în '40 în Ardeal”, a punctat patronul FCU Craiova 1948, Adrian Mititelu, continuând: „Nu era un motiv ca meciul să nu mai continue. S-a creat o confuzie. Acest meci se putea disputa fără probleme. Niciun jucător nu a spus că nu mai poate să joace. Arbitrul trebuie să consulte căpitanii echipelor. Recursul a zis ca mine, mi-a dat dreptate. Nu vorbim despre rasism. Din punct de vedere al termenilor legali, rasismul e una, iar xenofobie e altceva. Xenofobia se pedepsește foarte drastic. Ca dovadă, au rămas în picioare cele șase etape fără spectatori. Nu e simplu. Galeria FCU Craiova 1948 nu va mai face niciodată asta, în viitorul apropiat.

„Sunt eu de vină pentru niște reminiscențe ale trecutului?”

Cea mai bună sancțiune este să ne referim la subiecții principali, galeriile. Dacă le iei sectorul rezervat special pentru ei, i-ai terminat. Așa curățăm fotbalul de aceste aspecte, dar păstrăm oamenii la meci. E foarte ușor să evacuezi. E un pâlc de oameni, în două minute erau evacuați. Sunt eu de vină pentru niște reminiscențe ale trecutului? Comisia de Recurs mi-a dat dreptate. Eram oaspete. Ce pârghie aveam noi să îi evacuăm pe acești indivizi? Domnul Diószegi (n.r. László Diószegi, patronul lui Sepsi) putea da o dispoziție scrisă, iar în trei minute, Jandarmeria o punea în aplicare”.
Reamintim că, în prezent, FCU Craiova 1948 ocupă ultimul loc de play-off, al șaselea, cu 40 de puncte, în vreme ce Sepsi are 39 de puncte, fiind pe locul șapte. În ultima rundă a sezonului regulat din Superliga României, oltenii se vor deplasa pentru confruntarea cu FC Hermannstadt, în vreme ce Sepsi va înfrunta FCSB, pe Arena Națională. În vederea acestei ultime etape, FCU Craiova 1948 are avantajul că poate obține calificarea în play-off, înainte de meciul cu Sepsi. Căci, dacă echipa patronată de Adrian Mititelu câștigă cu FC Hermannstadt, iar Sepsi pierde cu FCSB, oltenii își asigură prezența matematică în play-off-ul din campionatul românesc. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net