Premieră nedorită: meci suspendat pentru scandări xenofobe în Superliga

Moment istoric nedorit în prima divizie. Partida Sepsi – FCU Craiova a fost suspendată în minutul 26 al partidei din cauza scandărilor xenofobe ale fanilor formației oltene!

Fanii FCU Craiova au provocat suspendarea meciului cu Sepsi (FOTO: InquamPhotos)
Fanii FCU Craiova au provocat suspendarea meciului cu Sepsi (FOTO: InquamPhotos)

Mai întâi, centralul Andrei Chivulete a decis să întrerupă meciul pentru 10 minute, timp în care jucătorii au fost trimiși la cabine. La reluare, scandările rasiste și xenofobe au continuat, așa că după doar câteva zeci de secunde, arbitrul a decis, conform regulamentului, să suspende partida. Cazul va fi judecat de Comisiile de specialitate, cel mai probabil Sepsi urmând să obțină victoria la ”masa verde”, iar FCU Craiova să fie amendată. Este foarte posibil ca scandările să fie o formă de răzbunare a fanilor olteni la adresa familiei Mititelu pentru scandalurile din ultima perioadă.

Ce pot să spun? Nu am cuvinte. Este prima dată și îmi pare rău. Unde mergem noi, mereu avem probleme cu suporterii. Și cu U Cluj, în care s-a oprit meciul. Este o situație neplăcută. Ce pot să fac? Eu fac parte din această echipă, club, și îmi pare rău că sunt înjurat întotdeauna. Eu sunt profesionist, dar e păcat. Din partea mea, nu sunt ipocrit, am vrut să jucăm meciul pentru că avem pasiune pentru joc. Ne lipsește ceva astăzi. Dacă o să câștigăm meciul la masa verde, nu știu. Era mai bine dacă jucam meciul. Este o situație neplăcut pentru România”, a declarat după meci antrenorul celor de la Sepsi, Cristiano Bergodi.

Laszlo Doszegi spune că fanii au vrut să se răzbune pe Adrian Mititelu

În direct la Digi Sport, patronul formației Sepsi, Laszlo Dioszegi, a spus că, după părerea lui, fanii au vrut să se răzbune pe Adrian Mititelu

Pe întreaga durată a partidei, galeria Craiovei a scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, și împotriva domnului Mititelu. Galeria noastră nu a răspuns absolut deloc. Suporterii adverși au venit pentru scandal.  Pe un bloc din Sfântu Gheorghe au scris cuvinte obscene. Este pe Facebook. Au venit cu scandal. Eu cred că majoritatea dintre ei nu voiau să se răzbune pe Sepsi, ci pe Adrian Mititelu. A venit după meci la mine mi-a transmis salutări și mi-a spus că îi este rușine de ce s-a întâmplat astăzi. Eu nu sunt bucuros deloc de acest deznodământ, deoarece întotdeauna vreau să câștig pe teren. Ceea ce s-a întâmplat astăzi a depășit orice limite. Timp de 25 de minute nu s-a auzit deloc Hai Craiova sau Hai Știința. După ce s-a fluierat finalul partidei au început să strige împotriva lui Adrian Mititelu. Eu cred că niciun patron nu merită să fie tratat în așa fel. În multe partide s-a strigat, dar s-au oprit după ce arbitrul le-a atras atenția. Dar astăzi au venit cu gândul de a se răzbuna pe domnul Mititelu și nu este corect. Știți foarte bine că fără un patron o echipă nu poate să supraviețuiască. Cel mai bun exemplu este Dinamo, care suferă în Liga 2. Nu mi se pare corect. Nici nu mi se pare corect ca o echipă să câștige cu 3-0 din cauza suporterilor, dar meciul trebuia oprit. Asta e clar. Trebuie luată o decizie care să aducă normalitate. Eu cred că va avea efecte benefice decizia, deoarece fotbalul trebuie să unească, nu să dezbine”, a declarat Laszlo Dioszegi, la Digi Sport Special.

image
image
image
image
image
image
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
Daniel Niculae (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net