Noul Stadion Steaua își schimbă forma

Ultima actualizare:

    Noul Stadion Steaua nu va mai avea formă de steaFoto: Facebook / CNI
Noul Stadion Steaua nu va mai avea formă de steaFoto: Facebook / CNI

Forma de stea a stadionului Steaua a fost păstrată doar la nivelul platformelor de acces

Consilier al Premierului României, Gică Popescu a dat din nou asigurări ca arenele de antrenament vor fi gata înainte de Euro 2020.

Noul Stadion Steaua va avea 31.254 locuri

În cadrul unei conferințe de presă la care a participat, ieri, și ministrul tineretului și sportului Bogdan Matei, s-a anunțat că Noul Stadion Steaua va avea o capacitate de 31.254 de locuri, va costa circa 64,5 milioane de euro, iar suprafața construită a crescut cu 12.000 mp ajungând la 82.000 mp. Totodată forma de stea a arenei a fost păstrată la nivelul platformelor de acces astfel încât rezultă o percepție vizuală mult mai bună din partea publicului precum și îmbunătățirea accesului spectatorilor. Vor fi create spații de antrenament la nivelul parterului (ex: tir sportiv, box, lupte, tenis de masă, bowling etc.) și a peste 1.400 de mp de spații administrative, cu păstrarea costurilor în exploatare. Totodată va exista o parcare cu peste 570 de locuri. 

Spații de cazare în Noul Stadion Steaua

În cadrul complexului sportiv din Ghencea vor exista:

  • Spații de cazare pentru sportivi (24 de camere cu un total de 48 de locuri de cazare), restaurant
  • Muzeu al Clubului Sportiv al Armatei Steaua
  • Spații VIP (loje și parcare)
  • Sală de forță și de recuperare
  • Punct medical de prim ajutor
  • Zona de presă si sky-box-ul în partea superioară a Tribunei 1 pentru a spori vizibilitatea și care respectă standardele UEFA și FIFA
  • Sala de conferință
  • Vestiare pentru sportivi
  • Magazine dedicate publicului
  • Spații tehnice și pentru birouri

Peste 8.000 de spectatori la ”Arcul de Triumf”

Stadionul Național de Rugby ”Arcul de Triumf” va avea o capacitate de 8.207 de locuri, iar valoarea lucrărilor contractate ce urmează a fi executate este de aproximativ 24 milioane euro cu TVA, taxe și cote incluse.În urma finalizării etapei de proiectare se va obține o îmbunătățire a soluției propuse la aprobarea studiului de fezabilitate prin optimizarea circulației, acceselor și a vizibilității pentru public, spațiilor dedicate presei, spațiilor dedicate VIP, spațiilor dedicate cazării și recuperării medicale a sportivilor, sistemului de iluminat de nocturnă și mărirea numărului de locuri de parcare la peste 170 pentru public și două autocare.

Stadionul va fi clasat și ca stadion de fotbal de categoria a IV-a și va găzdui competiții de fotbal și de rugby, atât din campionatul intern cât și la nivel internațional. În complex vor exista locuri dedicate persoanelor cu dizabilități. Tot acolo se vor amenaja spațiile urbane exterioare, precum și un parking subteran. Se va construi și dota un centru pentru recuperarea sportivilor care va asigura și spații de cazare și cantonament pentru aceștia (camera hiperbară pentru terapie oxigen, aparatură medicală specifică activității de recuperare sportivă, piscină, saună etc.). Complexul va beneficia de spații destinate mass-media (sală de conferințe, zonă de flash interviu etc.) și spații pentru VIP

Capacitatea stadionului Rapid va fi de 14.000 de locuri

Valoarea lucrărilor contractate ce urmează a fi executate pentru Stadionul Rapid ”Valentin Stănescu” este de aproximativ 29 milioane euro cu TVA, taxe și cote incluse.Complexul va beneficia de:

  • O pistă de atletism pentru antrenament sub tribune, o sala de sport dotata aflata sub peluza nord
  • Spații de cazare pentru sportivi (28 de locuri)
  • Spații administrative
  • Spații dedicate publicului (magazine, zona food) și locuri pentru persoane cu dizabilități (75 de locuri)
  • Spații pentru mass-media (boxă presă, sală de conferințe, zonă de flash interviu etc.) și spații pentru VIP (peste 900 de locuri)

Spațiu de joc al arenei din Ghencea și al stadioanelor Rapid și ”Arcul de Triumf” va măsură 105 m în lungime și 68 m în lățime. Aceasta va fi prevăzută cu gazon natural

ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigație și încălzire pentru sezonul de iarnă.

Lucrările la Stadionul Dinamo sunt întârziate

Pentru Stadionul Dinamo s-a dorit inițial reabilitarea stadionului existent, însă din cauza problemelor juridice ale amplasamentului acesta nu poate fi preluat în cadrul programelor derulate de CNI. Clubul sportiv Dinamo a depus la CNI documentația vizând un nou amplasament destinat construcției unui stadion nou.Potrivit CNI, ”la acest moment au fost contractate lucrările de realizare a studiilor de prefezabilitate, respectiv fezabilitate. În vederea aprobării studiului de prefezabilitate și ulterior demararea realizării studiului de fezabilitate, este necesară suplimentarea suprafeței de teren pusă la dispoziție astfel încât să fie respectate prevederile UEFA dar și cele ale ISU privind evacuarea spectatorilor. De asemenea, data fiind modificarea indicatorilor urbanistici, este necesară și elaborarea și avizarea unui nou PUZ de către Primăria Sectorului 2. Această sarcină, revine exclusiv Clubului sportiv Dinamo”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle interviu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Radu Dragusin (Getty Images) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe Petrolul Ploiesti (Sportpictures) jpg
Dennis Politic (Sportpictures) jpg
Minge, Getty Images jpg
Atletico Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net