Ocazia revenirii pentru echipa lui Hagi: Farul întâlnește FCSB, în meciul etapei

Farul Constanța și FCSB își dau întâlnire, duminică, de la 21.45, într-un meci din etapa a IX-a, disputat pe terenul celei dintâi și televizat de DigiSport, OrangeSport și PrimaSport. Spre deosebire de sezonul trecut, de data aceasta cele două grupări se raportează diferit, în vederea meciului direct: FCSB ocupă primul loc în Superliga României, în vreme ce Farul se află pe 10 din 16 posibile, cu jumătate de puncte față de rivala sa, resimțindu-se după parcursul european, în care și-a concentrat toate puterile.

Octavian Popescu (dreapta) ar putea apărea în primul 11 (FOTO: Sportpictures)
Octavian Popescu (dreapta) ar putea apărea în primul 11 (FOTO: Sportpictures)

Totuși, revenirea lui Farul Constanța în fruntea clasamentului nu ar fi deloc o ipoteză nerealizabilă, în acest sezon, mai ales dat fiind că, acum, gruparea din Ovidiu se dedică parcursului din fotbalul românesc – după ce a fost eliminată din play-off-ul UEFA Conference League de către HJK Helsinki. Pentru meciul cu FCSB, echipa lui Gheorghe Hagi ia în calcul un singur rezultat. „Mergem la victorie! Jucăm acasă, știm lupta strânsă de la finalul sezonului trecut. Golul de anul trecut a fost cel mai important din cariera mea, cel care a adus campionatul. Din păcate nu ne-am calificat în cupele europene, dar avem mai mult timp să ne pregătim pentru campionat. Trebuie să facem puncte și să ne întoarcem acolo sus!”, a spus Tudor Băluță, într-un interviu pentru Farul TV.
În etapa trecută, ambele formații au înfruntat Oltenia: FCSB s-a duelat cu CS Universitatea Craiova, câștigând cu 3-0, în vreme ce Farul Constanța a întâlnit FCU Craiova 1948, aceasta din urmă impunându-se cu 4-0. Între timp, gruparea lui Elias Charalambous îi are disponibili pe Florinel Coman și Alexandru Pantea, reveniți după suspendări. Acestora s-ar putea adăuga Cristi Ganea, transferat în pauza competițională, în vreme Vlad Chiricheș și Alexandru Băluță s-ar afla pe lista indisponibililor.

FCSB ar putea rămâne fără antrenor. Charalambous, pe lista lui Olympique Lyon 

Formația de lângă Capitală are motive de îngrijorare, însă: la cei 42 de ani ai săi, Elias Charalambous s-ar afla pe lista formației franceze Olympique Lyon, potrivit publicației specializată în transferuri, specializate în transferuri, Foot Mercato. De șapte ori campioană a Franței, Olympique Lyon l-a demis pe Laurent Blanc, în urmă cu câteva zile, nemulțumită de rezultatele din sezonul curent - un singur punct în primele patru etape de Ligue 1 și utlimul loc în clasament.
Deocamdată, cu Elias Charalambous pe banca tehnică, FCSB însumează 13 victorii, două remize și cinci înfrângeri. Tehnicianul cipriot a ratat, însă, obiectivul principal din sezonul trecut, câștigarea Superligii României, FCSB pierzând meciul decisiv de la Ovidiu, cu Farul Constanța, 2-3, cea din urmă devenind campioană. Nici în sezonul actual de competiții europene lucrurile n-au arătat mai bine: FCSB n-a reușit să intre în grupele Conference League, fiind eliminată în turul trei de către danezii de la FC Nordsjaelland.
Revenind la planul intern, FCSB numără 18 puncte, adunate din șase victorii și având o singură înfrângere, în vreme ce Farul Constanța are trei meciuri câștigate și patru partide pierdute, fiecare dintre cele două grupări având câte un duel de recuperat.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net