Probleme la națională: fotbalist accidentat în ultima clipă. Cine îi ia locul

Ultima actualizare:

Cu doar câteva ore înainte ca România să înfrunte Kosovo, selecționerul Edi Iordănescu a primit o veste proastă și s-a văzut nevoit să găsească soluții, după ce Cristi Manea s-a accidentat și a părăsit lotul. Partida contează pentru preliminariile EURO 2024 și urmează să se dispute, marți, de la 21.45, pe Arena Națională, fiind televizată de Antena 1. 

Cristi Manea (mijloc) a părăsit lotul naționalei (FOTO: Sportpictures)
Cristi Manea (mijloc) a părăsit lotul naționalei (FOTO: Sportpictures)

În această situație, cel mai probabil naționala va miza pe titularizarea lui Andrei Rațiu, urmând ca fundașul de 25 de ani, legitimat la Rayo Vallecano, să bifeze a 12-a sa prezență la prima reprezentativă a României și, totodată, primul meci oficial, din acest sezon. În partida disputată, zilele trecute, mai exact sâmbătă, de România cu Israel și încheiată la egalitate, 1-1, Cristi Manea a fost integralist, însă la antrenamentul de luni seară a acuzat dureri la antrenament și, în cele din urmă, indisponibilitatea lui a fost confirmată oficial. 

Țara noastră, clasată pe loc calificabil

La cei 45 de ani ai săi, Edi Iordănescu s-a arătat optimist în privința șanselor de calificare: Rămânem pe locul doi suntem neînvinşi, trebuie să credem, sunt lucruri îmbunătăţite, faţă de trecut. Seceta de performanţă apasă, lumea nu mai are răbdare, apar nemulţumiri. Jucătorii, foşti jucători care au făcut performanţă, fac declaraţii şi ajung la urechile băieților. Toate apasă pe umerii lor şi nu reuşim să gestionăm cum trebuie presiunea. Performanţa atrage performanţă, entuziasm, când eşti obişnuit totul e mai uşor. Ne-am fi dorit să obţinem o calificare cu zâmbetul pe buze, dar dacă o vom obţine închistaţi, e bine şi aşa. Apoi trebuie să înţelegem că fotbalul e bucurie, dar şi responsabilitate. Sunt total nemulţumit de exprimare, dar suntem pe loc de calificare”.
În economia calificării la EURO2022, România ocupă locul doi în grupa sa din preliminarii, la două puncte în spatele liderului Elveția, fiind urmată de Israel (opt puncte), Belarus (patru puncte), Kosovo (patru puncte) și Andorra (două puncte).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net