România perseverează în preliminariile EURO2024. Cum arată lotul nostru

Ultima actualizare:

Naționala României e gata de cele două dueluri, din această lună, când selecționata lui Edi Iordănescu va da piept cu Israel și Kosovo, pe 9, respectiv 12 septembrie, ambele meciuri urmând să de dispute pe Arena Națională, de la ora 21.45. De altfel, și primul meci jucat pe teren propriu, cu Belarus, s-a jucat tot pe Arena Națională, unde au fost prezenți aproximativ 27.000 de oameni.

Edi Iordănescu a convocat și jucători în premieră (FOTO: Sportpictures)
Edi Iordănescu a convocat și jucători în premieră (FOTO: Sportpictures)

Pentru cele două meciuri de luna aceasta, Federația Română de Fotbal a anunțat, sâmbătă, lotul pe care se va baza țara noastră, Daniel Bîrligea fiind convocat în premieră, pe fondul evoluțiilor bune de la CFR Cluj, un alt debutant fiind Bogdan Racovițan. Printre cei chemați se numără și Ianis Hagi, proaspăt transferat în campionatul spaniol, la Deportivo Alavés.
România e pe locul doi în grupa sa, având opt puncte și fiind la două distanță de liderul Elveția, clasamentul fiind completat de Israel (7p), Belarus (3p), Kosovo (3p) și Andorra (1p).
„Ne aflăm în faţa unui moment important în drumul nostru spre EURO 2024. Avem şansa reală de a reveni la Campionatul European, după opt ani de zile! Cred că avem calitatea şi valoarea necesare să ne impunem şi să ne urmăm visul. Am încredere în jucători şi în spiritul lor de sacrificiu. Parcursul din aceste preliminarii a arătat că această echipă poate şi, mult mai important, că luptă până la final pentru obiectivul pe care ni l-am propus. Consider că forţa grupului şi coeziunea pe care aceşti jucători o demonstrează pe teren, cât şi în afara lui, ne pot duce acolo unde ne dorim cu toţii. Avem obligaţia de a reprezenta cu cinste România şi fotbalul nostru, iar deznodământul parcursurilor din cupele europene din aceste zile ne obligă şi mai mult. Mesajul meu merge şi către suporterii echipei naţionale: dragi români, să fim uniţi şi să-i susţinem cu toţii pe jucătorii noştri în aceste meciuri, ce ne pot duce atât de aproape de calificare. Haideţi să demonstrăm că suntem o adevărată echipă şi că Luptăm Împreună! Avem nevoie de susţinerea voastră şi cred cu tărie că pe Arena Naţională, cu 50.000 de români în tribună, putem obţine orice ne propunem. Cu încredere, spirit, muncă şi coeziune vom ajunge la EURO 2024!”, a fost mesajul selecționerului Edi Iordănescu.

Lotul României pentru meciurile cu Israel și Kosovo

PORTARI: Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923), Ștefan Târnovanu (FCSB), Marian Aioani (Farul Constanța);  
FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Rayo Vallecano/Spania), Cristian Manea (CFR Cluj), Andrei Burcă (Al-Okhdood/Arabia Saudită), Adrian Rus (Pafos/Cipru), Radu Drăgușin (Genoa/Italia), Bogdan Racovițan (Raków/Polonia), Mario Camora (CFR Cluj), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova);
MIJLOCAȘI: Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Tudor Băluță (Farul Constanța), Marius Marin (Pisa/Italia), Darius Olaru (FCSB), Alexandru Cicâldău (Konyaspor), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns/China), Răzvan Marin (Empoli/Italia), Deian Sorescu (Raków/Polonia), Olimpiu Moruțan (MKE Ankaragücü/Turcia), Ianis Hagi (Deportivo Alavés/Spania), Florinel Coman (FCSB), Valentin Mihăilă (Parma/Italia);
ATACANȚI: George Pușcaș (Genoa/Italia), Denis Alibec (Muaither SC/Qatar), Daniel Bîrligea (CFR Cluj).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net