Adio, Conference League: reacțiile după eliminarea echipelor românești

Ultima actualizare:

Fotbalul mioritic și-a epuizat resursele, cel mai departe reușindu-se să se ajungă până în play-off-ul Conference League, care s-a dovedit a fi și final de drum. Atât campioana României, Farul Constanța, cât și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe s-au arătat neputincioase, joi, în fața mai puternicelor adversare din cupele europene.

image

Pe deoparte, avantajul pe care îl avea formația lui Gheorghe Hagi din turul cu HJK Helsinki a fost insuficient: cu toate că reușise victoria în prima manșă, cu 2-1, Farul Constanța a pierdut cu 0-2 în meciul decisiv și și-a luat „adio” de la competițiile externe. De altfel, rezultatul de pe tabelă a arătat întocmai realitatea de pe teren, campioana României având o evoluție „ștearsă”, marcată de gafe și pase dezorientate.
Astfel, gruparea lui Gică Hagi a devenit prima eliminată din Europa de către o formație finlandeză. „Din păcate, noi am pierdut în trei deplasări foarte importante, în acest an. Noi intrăm cu același gând, să ne impunem jocul prin posesie și sperăm să o facem cât mai bine, noi mergem la victorie la orice meci. Depinde și de adversar, climă, tot ce e în jur, asta e mentalitatea. Nici azi n-am reușit, dezamăgirea este foarte mare pentru că am fost la un pas de grupe”, a spus căpitanul constănțenilor, Ionuț Larie, la finalul partidei din Finlanda.

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a luptat, până în ultima clipă. Degeaba, însă...

Nici Sepsi OSK Sfântu Gheorghe nu a avut mai mult noroc cu norvegienii de la FK Bodø/Glimt. Ironic, ambele partide au început identic: cu gazdele de la HJK Helsinki, respectiv FK Bodø/Glimt înscriind, încă primele minute - ambele goluri fiind anulate de sistemul VAR, însă cele două grupări nu s-au lăsat, până nu și-au asigurat prezența în grupe. Spre deosebire de Farul Constanța, covăsnenii au luptat incredibil, până în ultima clipă: au revenit de la 0-2 și au ținut steagul sus, abia în prelungiri cedând, când au pierdut cu 2-3, în ciuda tuturor eforturilor.
Nici norocul n-a părut să țină cu formația din Sfântu Gheorghe, dat fiind controversata anulare a golului marcat de Marius Ștefănescu. Partida din tur se încheiase 2-2, astfel încât, în cele din urmă, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a trebuit să se împace cu faptul că părăsește și ea cupele europene. Nu înainte de a consemna dezavantajul în urma manierei de arbitraj, antrenorul Liviu Ciobotariu declarând: „Vreau să-mi felicit jucătorii pentru parcursul din această competiţie, Conference League! Eu cred că am arătat foarte bine, am arătat că suntem o echipă care poate lupta să obţină rezultate pozitive. Din păcate, părăsim această competiţie, dar cu un gust amar pentru că au fost şi ceva probleme de arbitraj. Important este că ne-am prezentat foarte bine, cu o echipă puternică. Am început slab, 20-25 de minute, ne-am respectat prea mult adversarul, apoi ne-am intrat în ritm, am schimbat şi sistemul din mers. Am echilibrat jocul, chiar balanţa a înclinat spre noi. Noi am fost echipa mai bună, în multe momente, dar la fotbal golul, rezultatul contează şi asta ne-a făcut să ieşim din Conference League. Acum, a rămas să ne concentrăm pe campionat şi Cupa României”.

Superliga României, singura miză rămasă

Atenția celor două formații se va concentra pe Superliga României, acolo unde evoluțiile din cupele europene și-au spus cuvântul, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și Farul Constanța „șchiopătând” în campionat. Cele două formații „se zbat” la mijlocul clasamentului, pe locurile șapte și opt, la egalitate, având doar nouă puncte din cele cinci, respectiv șase meciuri jucate, în ediția curentă. Miza inițială este să se claseze în primele șase poziții, la finele sezonului regulat, astfel încât să ajungă în play-off-ul fotbalului românesc.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net