Cât valora Cristiano Ronaldo pe piața de transferuri în 2015 și cât valorează în prezent

featured image (6) (1) jpg

Mărire și decădere - așa poate fi sintetizată evoluția lui Cristiano Ronaldo în ceea ce privește valoarea prețurilor pe piața transferurilor pentru statutul său de jucător profesionist de fotbal.

După un an 2022 destul de dezamăgitor atât la echipa de club Manchester United, cât și la Echipa Națională a Portugaliei în cadrul Campionatului Mondial din Qatar, Cristiano Ronaldo a acceptat să se transfere în Arabia Saudită, la Al-Nassr.

Deși este departe de strălucirea din perioada de vârf a carierei sale, portughezul rămâne în istoria fotbalului cu o mulțime de reușite. A câștigat de 5 ori Balonul de Aur, iar în 3 rânduri a fost declarat de către FIFA drept cel mai bun fotbalist.

A reușit să câștige Campionatul European de Fotbal în 2016, când Portugalia s-a impus cu 1-0 în Marea Finală disputată contra Franței. În UEFA Champions League a avut evoluții excepționale, reușind să câștige trofeul de 5 ori: o dată cu Manchester United și de 4 ori cu Real Madrid.

De la Liga Campionilor în Europa, la Liga Campionilor în Asia

Densitatea de trofee, premii, distincții este impresionantă în palmaresul său. La 38 de ani, Cristiano Ronaldo continuă să joace fotbal la un nivel ridicat, echipa sa, Al-Nassr FC, fiind favorita numărul 3 în Professional League 2023/2024, conform site-urilor de pariuri sportive Romania.

Celebrul CR7, așa cum este cunoscut Cristiano Ronaldo în lumea fotbalului, are statut de vedetă la echipa arabă unde a acceptat să joace pentru un salariu imens - 200 de milioane de euro pe an, inclusiv din drepturile de publicitate. De altfel, jucătorul de fotbal este adesea implicat în campanii de promovare ale unor mărci de renume internațional pe diverse categorii de produse.

Valoarea pe piața transferurilor pentru Cristiano Ronaldo – de la 120 de milioane la 15 milioane de euro

Conform website-ului specializat în transferuri Transfermarkt, valoarea curentă a cotei de transfer pentru Cristiano Ronaldo este de doar 15 milioane de euro. Desigur, este vorba despre o valoare teoretică, în condițiile în care jucătorul este pe final de carieră și s-ar putea retrage oricând. Totuși, este puțin probabil ca Al-Nassr să renunțe la vedeta sa ori portughezul să fie dispus să încheie anticipat un contract cu o valoare atât de mare a salariului.

Cele mai mari cote de transfer ale lui CR7 au fost în perioada în care evolua la Real Madrid. În La Liga și UEFA Champions League, portughezul reușea atunci performanțe fabuloase alături de "galactici", fiind evident prețul mare al unui posibil transfer. În 2015 și apoi în 2018, cota de transfer a lui Cristiano Ronaldo ajunsese la 120 de milioane de euro. A scăzut la 100 de milioane de euro și apoi chiar sub 50 de milioane de euro pe durata colaborării sale cu Juventus Torino, între 2018 și 2021.

Revenirea în Premier League, la Manchester United, a determinat noi scăderi de nivel ale cotei pe piața transferurilor, până la 30 și ulterior 20 de milioane de euro. Până în 2008, înainte de trecerea de la Manchester United la Real Madrid, jucătorul ajunsese la o cotă de piață de 60 de milioane de euro.

Contractul cu Al-Nassr, o opțiune neașteptată

Interesant este faptul că mișcarea aleasă de Cristiano Ronaldo după întreruperea colaborării cu Manchester United în 2022 a fost una cu totul surprinzătoare. Despre un posibil transfer la o astfel de echipă din Asia, din afara fotbalului internațional de top, CR7 spunea cu ani în urmă că nu ar reprezinta o opțiune pentru el.

"În mintea mea, vreau să închei la nivel înalt. Vreau să-mi termin cariera cu demnitate, la un club mare. Asta nu înseamnă că nu mă gândesc să merg în Statele Unite sau Arabia Saudită sau Qatar, dar nu mă văd acolo", declara fotbalistul în perioada în care era considerat cel mai bun jucător din lume. Chiar și acum, Cristiano Ronaldo rămâne în top în privința câștigurilor pe care le încasează anual.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
florin piersic facebook jpg
image
image
image
image
image
image
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
horoscop jpeg
ten perfect jpeg
horoscop jpeg
piept de pui jpeg
chiriac similea dauer jpeg
horoscop, zodii, stres jpg
Cei mai selecționați jucători din istoria României jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net