Gestul care îl poate trimite la închisoare pe Cristiano Ronaldo. Este ilegal în Arabia Saudită
Cristiano Ronaldo a devenit actorul principal într-o controversă legală în Arabia Saudită, țara unde joacă acum fotbal. După ce a înscris un gol pentru echipa sa, Al-Nassr, portughezul a sărbătorit prin săritura sa deja emblematică, însoțită de strigătul „Siuu”. Însă, înainte de asta, Ronaldo și-a făcut semnul crucii, gest care este interzis în public, în Arabia Saudită.
Cristiano Ronaldo a devenit superstarul fotbalului saudit, după transferul său la echipa Al-Nassr. Portughezul a avut o plecare controversată de la fosta sa echipă, Manchester United, însă, de atunci, se pare că a reușit să se impună complet în liga saudită de fotbal, devenind un jucător important pentru cei de la Al-Nassr. Cu toate acestea, potrivit celor de la Digi Sport, fotbalistul este acum în prim-planul unui posibil scandal cu legea din Arabia Saudită.
Totul a început după ce starul portughez și-a făcut semnul crucii, celebrând golul victoriei cu 1-0 a echipei Al-Nassr, în fața celor de la Al-Shorta. Deși gestul său a fost unul din reflex, fără vreo conotație de protest, se pare că portughezul poate risca probleme serioase cu legea saudită. În regat, este interzis tuturor celor ce nu sunt musulmani să expună public semne religioase, cum ar fi cruci, cărți, ori chiar tatuaje. De asemenea, acestora le este și interzis să se roage în public. Pedeapsa pentru încălcarea acestei legi este închisoarea.
Ronaldo, în mijlocul unui scandal cu legea saudită
Desigur, având în vedere faptul că Ronaldo a devenit fața ligii saudite, este foarte puțin probabil ca această lege să fie și aplicată. De asemenea, investițiile exorbitante ale guvernului saudit în fotbal, în această vară, au atras o mulțime de jucători non-msusulmani în liga saudită. Iar atracția acestei ligi, mai ales cea financiară, a fost simțită și de antrenori. Steven Gerrard, fost antrenor al Rangers și Aston Villa a preluat acum echipa saudită Al-Ettifaq.
Saudiții încearcă să se folosească de aceste staruri pentru a da impresia unei ligi competitive, pe picior de egalitate cu cele 5 mari ligi ale Europei (Spania, Anglia, Italia, Germania și Franța). Ținta principală a guvernului saudit este ca țara lor să găzduiască Campionatul Mondial din 2030, iar pentru asta ei investesc sume uriașe în fotbal.