Un semnal radio misterios a sosit pe Pământ! Vine dintr-o galaxie aflată la 9 miliarde de ani-lumină distanță

Oamenii de știință au reușit să facă o descoperire uluitoare, atunci când au detectat un semnal radio sosit pe planeta noastră dintr-o galaxie aflată la 9 miliarde de ani-lumină distanță! Acest semnal a fost detectat pe o lungime de undă cunoscută printre experți drept „linia de 21 de centimetri”, ori, în unele cazuri, „linia de hidrogen”.

Semnalul vine dintr-o galaxie aflată la 9 miliarde de ani-lumină distanță
Semnalul vine dintr-o galaxie aflată la 9 miliarde de ani-lumină distanță

O descoperire incredibilă a fost făcută de către oamenii de știință, atunci când au reușit să detecteze un semnal radio ce a sosit pe planeta noastră de la o distanță uriașă! Mai precis, potrivit informațiilor oferite de către cei de la atlas-geografic.net, acest semnal vine dintr-o galaxie aflată la 9 miliarde de ani-lumină distanță de planeta noastră. Iar cu ajutorul informațiilor provenite din acest semnal, se poate ajunge la o înțelegere mult mai completă a anilor de început ai Universului.

Lungimea de undă pe care a fost detectat acest semnal este cunoscut drept „linia de 21 de centimetri”, ori, câteodată, „linia de hidrogen”. Acest element este unul dintre cele mai comune din întreg Universul, iar oamenii de știință îl folosesc pentru a cartografia galaxiile. Emis de către atomii de hidrogen neutru, acest semnal este captat pe planeta noastră cu ajutorul radiotelescoapelor, iar, astfel, devine posibil ca Universul nostru să fie cartografiat eficient.

Un semnal de la 9 miliarde de ani-lumină distanță a fost detectat pe Pământ

Semnalul a fost emis inițial acum 9 miliarde de ani, adică, având în vedere vârsta de aproximativ 13,8 miliarde de ani a Universului, se pare că acest semnal radio își are originea în momentul în care Universul nostru avea doar 4,9 miliarde de ani. Astfel, captarea acestuia de către cercetători le oferă o adevărată fereastră în trecutul îndepărtat, pentru a putea înțelege mai bine anii incipienți ai lumii în care trăim.

Se pare că este pentru prima dată când un astfel de semnal este detectat pe Pământ, de la o asemenea distanță îndepărtată, făcând acest semnal chiar mai interesant.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net