Cât au ajuns să coste polițele RCA pe 6 luni! Plafonarea prețurilor nu a rezolvat nimic

Ultima actualizare:

După cum ne putem aminti, autoritățile au decis plafonarea polițelor RCA pe 6 luni, însă, se pare că realitatea din țara noastră stă cu totul diferit față de planul pe care îl avea guvernul. Mai precis, prețurile la polițe s-au dublat, în ciuda faptului că, cel puțin teoretic, acest lucru nu ar fi permis. Mai mult decât atât, șoferii din țara noastră nici nu mai au opțiunea de a-și face asigurare pe termen scurt.

Plafonarea prețurilor pentru RCA nu a rezolvat nimic
Plafonarea prețurilor pentru RCA nu a rezolvat nimic

După cum se întâmplă întotdeauna, realitatea din teren nu ține niciodată cont de planul făcut acasă. Acest lucru îl pot observa chiar în aceste zile autoritățile, care în ciuda faptului că au plafonat prețurile pentru polițele RCA, acestea s-au dublat în ultima perioadă. În ciuda faptului că, cel puțin teoretic, acest lucru nu mai este permis, de la momentul în care a fost aplicată plafonarea prețurilor, tarifele s-au dublat. Potrivit informațiilor oferite de către cei de la observatornews.ro, prețurile unei astfel de polițe pentru 6 luni este apropiat de una de 12 luni.

Se pare că în perioada de dinainte de falimentul companiei City Insurance, valoarea unei polițe valabile pentru perioada de 6 luni era chiar la jumătate din prețul uneia pentru un an întreg. Din păcate pentru șoferii din țara noastră, lucrurile stau extrem de diferit în ziua de astăzi! Se pare că în ciuda plafonării prețurilor, diferența dintre aceste polițe este, acum, de doar câțiva lei! Ba chiar mai mult decât atât, în unele cazuri, polița RCA pentru 6 luni este chiar mai scumpă decât varianta pe un an întreg!

Polițele RCA, mai scumpe ca oricând, în ciuda plafonării prețurilor

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a făcut o recomandare și pentru polițele de asigurare de la Euroins. Mai precis, aceștia sugerează ca aceste polițe să devină valabile pentru o perioadă mai lungă de timp.

Astfel, ele ar expira de abia în luna decembrie, nu pe data de 8 septembrie, cum ar fi cazul în acest moment.

Etichete: rca

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
gaina wendy (2) jpg
banca pixabay jpg
image png
thief 1562699 1280 jpg
Vladimir Putin Profimedia jpg
1 zodii bani jpg jpeg
miri  foto   Shutterstock jpg
cancer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net