Veste bună pentru șoferi! Cine sunt cei care vor beneficia de asigurare RCA mai ieftină

Veste bună pentru conducătorii auto! După ce mulți s-au plâns de sumele mari pe care le dau pe asigurările RCA, potrivit unei iniţiative legislative a senatorului USR Cristi Berea, o categorie de șoferi se vor bucura, timp de trei ani, de asigurări RCA mai ieftine. Iată care sunt conducătorii auto norocoși.

Ce categorie de șoferi se va bucura de asigurări RCA mai mici? / Foto: Freepik
Ce categorie de șoferi se va bucura de asigurări RCA mai mici? / Foto: Freepik

După ce City Insurance s-a prăbușit, iar prețurile s-au dublat, tot mulți români s-au plâns de sumele mari la polițele RCA. Așa că, senatorul USR, Cristi Berea, a decis să le facă viața mai ușoară conducătorilor auto. Prin urmare, potrivit unei iniţiative legislative luată de acesta, chiar dacă îşi vor schimba maşina, șoferii îşi vor putea păstra bonificaţia bonus-malus timp de trei ani de la încheierea ultimei poliţe de asigurare RCA.

Prin urmare, dacă acesta conduce prudent și este un șofer disciplinat, nu va mai scoate  bani din buzunar și poate beneficia de această măsură.

„Sistemul bonus-malus este un mecanism prin care şoferii prudenţi şi disciplinaţi primesc o reducere de preţ pentru asigurarea RCA. Raţiunea acordării acestui beneficiu nu are legătură cu autovehiculul deţinut, ci cu aptitudinile de a şofa şi cu prudenţa în trafic. Astfel, acesta nu ar trebui retras în momentul în care se schimbă vehiculul. Un şofer este disciplinat, atent şi precaut indiferent de maşina pe care o conduce, iar comportamentul responsabil trebuie încurajat şi răsplătit”, a declarat Cristi Berea, relatează Antena3.ro.

Astfel, susține USR, şoferii prudenţi vor putea beneficia, astfel, de preţuri mai mici la asigurarea RCA, timp de 3 ani, pe baza bonificaţiilor oferite prin acest mecanism. De asemenea, în prezent, prin sistemul bonus-malus, bonificaţia obţinută de şoferi este anulată în momentul în care îşi schimbă autovehiculul.

Mai mulți șoferi preferă polițele RCA cu decontare directă

Totodată, în ciuda faptului că prețul este mai mare, polițele RCA cu decontare directă sunt tot mai căutate de către conducătorii auto români. Deoarece persoanele care beneficiază de o astfel de asigurare își vor putea repara autoturismele pe propria poliță de asigurare obligatorie, tot mai mulți șoferi au optat pentru clauza de decontare directă, iar, peste 380.000 de șoferi aveau această clauză asiguratorie la finalul lunii septembrie, anul trecut.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!     

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
buster jpg
bani jpeg
sat comoara jpg
plane 2104594 1280 jpg
politia pixabay jpg
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net