ASF a modificat proiectul de plafonare a tarifelor RCA. Ce trebuie să știe șoferii

Principala modificare făcută de ASF la proiectul de plafonare a tarifelor polițelor RCA este aceea că nu vor mai fi luate în calcul prețurile de la 1 martie 2022, ci cele din data de 28 februarie 2023. Acestea din urmă sunt cu aproximativ 5% mai mari. Deși nu reprezintă o reducere față de calculul estimat pe baza celor mai recente tarife de referință, scopul deciziei este, de fapt, de a preveni scumpirea polițelor RCA.

Proiectul de plafonare al tarifelor RCA, modificat. Sursa foto: Facebook
Proiectul de plafonare al tarifelor RCA, modificat. Sursa foto: Facebook

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a modificat proiectul de plafonare a prețului polițelor RCA. Acesta trebuia să intre în discuții încă de vineri, 24 martie, dar, a fost amânat, după ce Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) şi Patronatul Industriei Asigurătorilor din România (PIAR) l-au criticat dur.

Ce prevede noul proiect

Noul proiect de plafonare a tarifelor RCA prevede ca noul plafon să fie la nivelul prețurilor de vânzare din 28 februarie 2023, în loc de 1 martie 2022.

,,Principalul scop pe care îl urmărim prin această propunere de hotărâre de Guvern este tocmai protecția consumatorilor. Scopul este să nu crească prețurile la RCA și urmărim implicit și stabilitatea pieței. Tarifele de prime maxime se stabilesc prin această propunere la nivelul 28 februarie 2023”, a declarat Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al ASF pentru România TV. 

Piața asigurărilor, instabilă

Zona asigurărilor, mai cu seamă cea auto, este extrem de instabilă. Partea proastă, spun specialiștii, este că în urma acestora rămân găuri serioase care trebuie „umplute” de stat, dar și de clienții români.

Înainte de City Insurance, alte două cunoscute falimente au fost cele ale societăților Astra Asigurări și Carpatica Asig. Înainte acestora au mai falimentat EUROASIG, METROPOL, Grup AS, CROMA și ADAS.

În privința tarifelor practicate de service-uri pentru închirierea mașinilor, acestea vor fi plafonate la prețul mediu al tarifelor de rent a car practicate de către reprezentanțele auto, potrivit antena3.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (1) jpg
enescu jpg
image png
eyes 1850812 1280 jpg
pensii png
shutterstock 2232363859 jpg
copil telefon jpg
bani pensii pilonul 2 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net