Polițele încheiate la Euroins pot fi denunțate. Ce au de făcut românii care au făcut astfel de asigurări

Ultima actualizare:

Bătăile de cap pentru șoferii din România par să continue fără nici o pauză, însă, printre probleme, începe să se întrezărească și câteva vești bune. Click! vă spune cum puteți să denunțați contractul RCA cu Euroins și cum vă puteți recupera paguba! 

Contractul cu Euroins poate fi denunțat cu ușurință / foto: freepik.com
Contractul cu Euroins poate fi denunțat cu ușurință / foto: freepik.com

Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat oficial anunțul retragerii de pe piața asiguratorilor din România a Euroins. Având milioane de clienți, toți cei afectați de veste trebuie să știe când și cum pot începe demersurile de a fi despăgubiți. Cei afectați pot încheia un contract cu alt asigurator, concomitent cu procedura de cerere de despăgubiri.

Începând cu creșterea fulminantă a prețului carburantului, care a dat atâtea bătăi de cap atât populației, cât și guvernului, lucrurile continuă să meargă într-o direcție proastă. Problema actuală este reprezentată de scumpirea majoră a polițelor de asigurare RCA, ce au cauzat o instabilitate majoră pe piață, pentru companiile ce se ocupă de asta. Instabilitatea a culminat în intrarea în insolvență pe piața din România a City Insurance, iar, mai recent, Euroins. 

Cum problemele păreau să crească în intensitate, ieri, statul a pregătit o hotărâre de guvern menită să plafoneze tarifele RCA la nivelul din 1 Martie 2022, sau, dacă este cazul, la orice tarif mai mic decât cel de atunci, înregistrat după data menționată. Pe deasupra, pentru șoferii care aveau contract cu Euroins și care acum se tem că își pot pierde banii, iată ce aveți de făcut pentru a nu ieși în pierdere!

Recuperarea banilor – un proces simplu

Cererile trebuie depuse în termen de 60 de zile / foto: freepik.com
Cererile trebuie depuse în termen de 60 de zile / foto: freepik.com

Contractele încheiate cu Euroins vor expira de la sine în termen de 90 de zile, odată cu intrarea în insolvență a companiei și publicarea acestui fapt în Monitorul Oficial. Însă, titularul contractului are tot dreptul legal de a denunța actul, cerând banii înapoi. Pașii de urmat sunt unii simpli!

În primul rând, trebuie să notificați Euroins că doriți rezilierea contractului. Cererea denunțării trebuie trimisă către aceștia pe adresa de e-mail specială, mai precis, pe reziliere@euroins.ro. După ce a fost efectuat acest pas simplu, ce vă mai rămâne de făcut este de completat formularul online de pe site-ul Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA).

Alături de formularul menționat mai sus, cererea voastră trebuie să fie însoțită de câteva acte. Mai precis, trebuie să atașați câte o copie după actul de identitate și polița de asigurare, precum și o copie după dovada plății primelor de asigurare. Mai departe, trebuie atașate și dovada cum că ați denunțat contractul, iar dacă se aplică situației dumneavoastră, o împuternicire sau procură.

Dacă aveți dosarul cu actele necesare complet și v-ați încadrat în termenul legal de 60 de zile, FGA va plăti, după disponibilitate, despăgubiri în limita a 500.000 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jessica Simpson Eric Johnson GettyImages 459154050 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
banner bojdeuca lui creangă jpg
grigore alexandrescu poet jpg
familia care s a mutat din america in romania jpg
iasi din drona png
millau1 jpeg
moonhouse mikael genberg jpg
bucuresti piata unirii foto pixabay jpg
carte pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net