Ce trebuie să faci dacă ești client sau păgubit Euroins

În jur de 2,8 milioane de români au asigurări auto RCA, valabile, la Euroins. Aceștia, dar și păgubiții celei mai mari companii de asigurări auto, căruia ASF a hotărât să-i ceară în instanță falimentul, vor putea solicita restituirea de prime și plata daunelor de la Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA).

Afectați vor fi cei loviți în trafic de o mașină asigurată la Euroins. Foto: arhiva
Afectați vor fi cei loviți în trafic de o mașină asigurată la Euroins. Foto: arhiva

Însă, asta doar după ce o să se publice decizia ASF în Monitorul Oficial. Este bine de știut și faptul că plățile se pot face în limita a 500.000 de lei pentru fiecare contract de asigurare.

Cât timp au la dispoziție clienții Euroins să ceară restituirea primelor RCA

Acum, urmează ca decizia autorității de supraveghere să se publice în Monitorul Oficial. După aceea, toți clienții și păgubiții Euroins vor avea la dispoziție un termen de 60 de zile în care Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) poate să facă plăți către clienții, cei care vor să li se restituie restul din prima RCA plătită deja, sau păgubiții RCA ai acestei companii, în limita a 500.000 de lei pentru fiecare contract de asigurare.

Opțiunile românilor care au polițe valabile la Euroins

Românii care au polițe valabile la Euroins au la dispoziție două variante. Prima dintre acestea este să-și păstreze asigurările până când acestea expiră sau să le denunțe și să încheie un contract cu un alt asigurator.

Cine vor fi cei mai afectați

Momentan, cei mai afectați vor fi însă păgubiții, cei loviți în trafic de un autovehicul asigurat la Euroins. Asta din cauza faptului că numeroase service-uri auto vor refuza să mai facă reparații pe aceste polițe și toate despăgubirile de la acest asigurător vor fi plătite abia după ce instanța îi va declara definitiv falimentul companiei Euroins.

Polițele RCA ale Euroins vor rămâne valabile până când instanța decide deschiderea procedurii falimentului Euroins. În termen de 90 de zile, după ce această decizie va fi luată, toate polițele Euroins nu vor mai fi valabile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net