Polițe RCA mai mari! Ce categorie de șoferi este cea mai afectată

Ultima actualizare:

Vești mai puțin bune pentru șoferii români. ASF a anunțat noi scumpiri în rândul polițelor RCA, astfel că toate categoriile de șoferi vor fi nevoiți să plătească sume mai mari pentru asigurarea obligatorie a mașinii. De asemenea, și șoferii cu mașini electrice care nu poluează vor fi nevoiți să plătească mai mult.

Polițele RCA se măresc
Polițele RCA se măresc

Începând cu acest an, noile tarife ale polițelor RCA sunt mult mai mari față de scumpirile din anii trecuți. Specialiștii ASF au prezentat câteva motive care au condus la aceste scumpiri, cum ar fi indisciplina șoferilor la volan, dar și scumpirile pieselor de schimb.

„Modul în care conducem pe stradă influenţează, în mod direct, preţul asigurării. În momentul în care fiecare dintre noi care se urcă la volan va conştientiza acest lucru, cu siguranţă vom avea un beneficiu cu toţii”, a declarat Mădălin Roşu, Biroul Asiguratorilor, potrivit Observator.

Care sunt tarifele de referință publicate de ASF

Potrivit informațiilor oferite de un reporter Observator, prețurile asiguratorilor sunt mult mai mari decât tarifele de referință.

„Un şofer din Bucureşti care are între 30 şi 40 de ani şi conduce o maşină cu un motor mediu plăteşte acum pe asigurarea obligatorie pe un an între 1.964 de lei şi 2.867 de lei, dacă generăm o simulare pentru a vedea ofertele din piaţă. Pentru acest prototip de asiguratare ASF a publicat un tarif de referinţă de 1.236 de lei, adică vorbim despre o diferenţă cuprinsă între 728 de lei şi 1.631 de lei”, a spus reporterul Obervator, Greta Neagu.

Tot mai mulți șoferi se plâng de scumpirile majore

Așa cum era de așteptat, șoferii sunt extrem de revoltați de noile scumpiri și nu se sfiesc să își exprime nemulțumirea.

„Mi se par nişte scumpiri aberante. Pentru traiul din zilele noastre sunt foarte mulţi bani”, a spus un șofer.

 „A ajuns 800 şi ceva de lei. M-am mirat că e mai mare. Zic: Nu se poate. Totuşi, am plătit 500 şi ceva. Nu înţelegeam de ce s-a scumpit. Nu poluează”, a mai spus un șofer care deține mașină electrică.

Deși acestea nu poluează, se pare că unele dintre ele pot atinge viteze mari într-un timp scurt, comparativ cu mașinile care au motor cu ardere internă, iar acesta este motivul pentru care sunt scumpite polițele RCA,  sunt de părere specialiștii.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net