Prețul poliței RCA sare în aer. Cu cât se va scumpi asigurarea obligatorie

Ultima actualizare:

După falimentul Euroins, prețul polițelor RCA o să sară în aer. Pentru a putea face față falimentului Euroins, asigurătorilor le va fi impusă, prin lege, o contribuție specială la Fondul de Garantare a Asiguraților. Însă, se pare că această taxă se va regăsi în prețul final al polițelor RCA, astfel că aceasta va fi suportată tot de către șoferi, scriu cei de adevarul.ro.  

După falimentul Euroins, prețul polițelor RCA o să sară în aer. Foto: Click.
După falimentul Euroins, prețul polițelor RCA o să sară în aer. Foto: Click.

Ce rezolvare a găsit Parlamentul pentru efectele generate de falimentul Euroins

Parlamentul, pentru ca Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) să facă față efectelor generate de falimentului companiei Euroins, vrea să schimbe legislația pentru a atrage bani în conturile instituției care are de plătit sute de milioane de euro. Surse din Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) spun că toate aceste modificări vor avea în final un singur efect, și anume majorarea tarifelor polițelor RCA.

Conform proiectului legislativ, în cazul în care Fondul gestionează situații de insolvență pentru care se estimează că se vor plăti sume care depășesc disponibilitățile, FGA va putea percepe o contribuție specială percepută de la asigurători.

„În cel mai optimist caz, creșterea va fi de 20%"

Se pare că, aceste contribuții speciale care urmează a fi achitate de către companiile de asigurări, în situații excepționale, contribuții ce au caracter temporar, sunt colectate de Fond cu titlu de împrumut. Însă, acestea urmează a fi restituire pe măsura alimentării Fondului cu resursele financiare prevăzute de prezenta lege.

Sursele au spus pentru adevărul că în cel mai optimist caz, creșterea polițelor RCA va fi de 20%. “În cel mai optimist caz, creșterea va fi de 20%. În teorie, după ce FGA achită toate despăgubirile, ar trebui treptat să restituie banii împrumutați de la firmele de asigurări și, drept urmare, să scadă prețul RCA. Dar cunoașteți în România ca un comerciant să scadă prețul unui produs ca urmare a reducerii unor taxe percepute de statul român? Eu nu îmi amintesc“, au afirmat sursele pentru Adevărul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net