Șefa Euroins nu cedează! A atacat în instanță amenzile pe care le-a primit de la ASF

Tanja Blatnik este director general al companiei de asigurări auto Euroins și deține această funcție din 10 martie 2021. În cei doi ani de când se află la conducerea acestei societăți, ea a fost amendată de trei ori de ASF.

Tanja Blatnik, directorul general al Euroins. foto: Inquam Photos/Octav Ganea
Tanja Blatnik, directorul general al Euroins. foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Directorul general al companiei de asigurări auto Euroins a mai avut posturi similare în trecut, de exemplu a fost directorul executiv al companiei Generali Insurance Slovenia în jur de un an. Mai mult de atât, Tanja Blatnik a condus și Adriatic Slovenica, societatea care ocupă locul al doilea în topul companiile de asigurări din Slovenia.

Aproape 100.000 de lei pentru transmitere de raportări neconforme

Aceasta a fost amendată de ASF, în cei doi ani de când conduce societatea de asigurări auto, de trei ori. Toate aceste amenzi au fost destul de usturătoare. Se pare că prima amendă pe care a primit-o, anul trecut pe 15 martie 2022, a fost de 98.500 de lei. Motivul pentru care a primit această penalizare bănească a fost pentru că a transmis raportări neconforme. 

Peste 125.000 de lei pentru netransmirea la termen a situațiilor financiare

Euroins FOTO Inquam Photos  Octav Ganea jpg

Nu la multă vreme de această penalizare, Tanja Blatnik a mai primit o amendă, pe 26 iulie 2022, în valoare de 125.400 de lei. Aceasta a fost pentru „netransmiterea la termen a situațiilor financiare anuale aferente anului 2021”. 

Pentru ce a primit Euroins cea de-a treia amendă și cât de mare a fost aceasta

Cea de-a treia amendă pe care a primit-o șefa Euroins a fost anul trecut,17 octombrie, în valoare de 86.100. Autoritățile spun că Blatnik „a încălcat prevederilor dispozițiilor art. 37 alin. (7) lit. b) din Legea 237/2015 privind autorizarea și supravegherea activității de asigurare și reasigurare, cu modificările și completările ulterioare, coroborate cu prevederile art. 5 alin. (1) lit. d) pct. (iv) din Norma 21/2016, cu modificările și completările ulterioare, pentru faptul că la raportările lunare transmise la A.S.F. privind situația litigiilor aflate în curs de soluționare pe rolul instanțelor de judecată nu s-a asigurat că acestea sunt complete, corecte și corespund realității”.

Nu a fost soluționat niciunul dintre cazuri

Directorul general al societății de asigurări auto a contestat toate cele trei amenzi pe care le-a primit de la ASF. Însă, în acest moment, în niciunul dintre cele trei cazuri nu a fost pronunțată vreo soluție, scriu cei de la Justnews.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net