La ce aliment banal a renunțat un bărbat pentru a slăbi rapid 50 de kilograme. Viața lui era în pericol: „Ești practic o bombă cu ceas”

Transformare incredibilă! Un bărbat din Las Vegas, Beau Griffin, în vârstă de 39 de ani, a fost supraponderal de când se știe. Cântărea aproximativ 335 de kilograme, dar, cu ajutorul unui prieten și un banal aliment, a reușit să slăbească 205 kilograme. La ce a renunțat bărbatul și ce l-a ajutat să piardă primele 50 de kilograme?  

Beau Griffin a dat primele 100 de kilograme jos, renunțând la un aliment banal / Foto: Adevărul.ro
Beau Griffin a dat primele 100 de kilograme jos, renunțând la un aliment banal / Foto: Adevărul.ro

Beau Griffin, în vârstă de 39 de ani, care locuiește în Las Vegas, s-a luptat cu kilogramele în plus încă din copilărie. Părinții săi erau supraponderali și nu au știut cum să îl ajute atunci când a început să se îngrașe. „Poți să mănânci toate astea? Bravo”, își amintește Griffin că îi spunea tatăl său. „Așa că am zis: «Dacă (mâncând) patru coapse de pui l-a impresionat, ce zici de șase?»”, a declarat el, potrivit TODAY.com.

Cu timpul, greutatea sa fizică a scăpat de sub control atât de mult, încât la un moment dat s-a gândit să-și ia viața. Sinuciderea „mi-a trecut prin minte o dată sau de două ori pentru că simțeam că sunt o povară pentru familia mea”, a mai spus acesta.

Apela întotdeauna la mâncare când era furios, trist și chiar fericit

Bărbatul recunoaște că atunci când era furios, supărat, deprimat sau plictisit, „soluția” sa pentru a scăpa de aceste stări era întotdeauna mâncarea. Mâncarea era necesară și în momentele în care era fericit, fiind un prilej de a sărbători. El se răsfăța mereu cu bomboane, prăjituri și torturi cu înghețată, iar masa de prânz includea fast-food, cheeseburger dublu, un shake de ciocolată și cartofi prăjiți. Uneori, adăuga un al doilea burger la această comandă.

Însă, pe măsură ce a observat că greutatea sa continua să crească, Griffin și-a achiziționat un cântar care putea înregistra o greutate de până la aproximativ 500 de kilograme. Greutatea maximă pe care a înregistrat-o a fost de 335 de kilograme în anul 2014, iar asta i-a afectat bărbatului mobilitatea și sănătatea mintală. „Ajunsesem în punctul în care eram efectiv tot timpul doar în pat”, a mai mărturist el.

Astfel că, Griffin a decis să facă o schimbare atunci când prietenul său pe care îl admira l-a numit egoist dacă nu încearcă să slăbească, deoarece cei dragi lui ar avea de suferit dacă ar muri prematur. „Trebuie să schimbi situația pentru că, la greutatea ta, ești practic o bombă cu ceas. Ar putea fi oricând și s-a terminat”, i-a spus amicul său.

La ce a renunțat pentru a pierde primele 50 de kilograme

A început să se intereseze de chirurgia bariatrică, dar doctorii au susținut că trebuie să slăbească mai întâi pe cont propriu pentru a se supune în siguranță procedurii. Primul lucru la care bărbatul a renunțat pentru a pierde kilogramele în plus au fost sucurile pe care le bea. Astfel, a reușit să dea jos primele 50 de kilograme.

În 2015 a suferit o operație de bypass gastric, care i-a redus stomacul la dimensiunea unui ou. De atunci, el a trebuit să mănânce frecvent mese mici și să acorde prioritate proteinelor. A început să facă și mișcare, prima dată mergea de la o bancă la alta într-un parc din apropiere, ulterior ajunsese să folosească piscina de la sala sa de sport.

În 2020, Griffin a suferit alte două intervenții chirurgicale pentru a îndepărta excesul de piele din partea superioară și inferioară a corpului, ceea ce i-a îmbunătățit mobilitatea. Și chiar dacă a început să trăiască din nou: a călătorit în Hawaii, a sărit cu parașuta și a făcut parasailing în Mexic, călătoria sa nu a fost una ușoară. A întâmpinat complicații, inclusiv dezvoltarea unui cheag de sânge în plămân după operația de bypass gastric și o infecție la picior după operația de piele.

În total, Beau Griffin a reușit să slăbească 205 kilograme și declară că se simte „cu 1.000% mai bine”. Transformarea i-a adus primul loc în cadrul concursului „Submit Your Fit” din 2023 pentru cele mai inspirate călătorii de fitness dintre membrii EoS Fitness, un lanț de săli de sport.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net