Meseria de care toată lumea fuge, deși salariul ajunge la 14.000 de lei: „E comod, confortabil, aer condiţionat, avem şi radio”

Ultima actualizare:

Putem fi surpinși să aflăm că există în România o meserie unde salariul poate urca și la 14.000 de lei, însă nimeni nu mai dorește să o facă. Iar în ciuda salariilor uriașe pentru meseria de tractorist, mulți tineri preferă să plece dincolo de hotare, pentru a practica exact același lucru pe care l-ar face în România!

Bani png

Având în vedere scumpirile din țara noastră, mulți dintre noi ne orientăm după salarii cât mai bune, doar pentru a reuși să trăim cât de cât confortabil. În aceste condiții, poate că vom fi surprinși să aflăm că de-a lungul țării noastre există, în agricultură, o meserie care se plătește lejer cu peste 10.000 de lei, însă pentru care există o criză majoră de forță de muncă! Potrivit informațiilor oferite de către cei de la observatornews.ro, este vorba despre meseria de tractorist, unde salariile pot începe de la 3000 de lei, iar în unele părți din țară nu este exclus să urce până la 14.000 de lei.

Pentru a fi mai preciși, în sudul țării salariile pentru un tractorist sunt ele mai mici, variind între 3.000 și 4.000 de lei pe lună. Lucrurile stau mai bine în zonele din nordul și nord-estul României, unde plata lunară crește 7.000, sau chiar 8.000 de lei. Iar în Ardeal salariile ajung la valori uriașe, iar un tractorist poate încasa pe lună chiar și 14.000 de lei. Cu toate acestea, fermierii se plâng că nimeni nu vrea să facă această meserie, iar mulți aleg să o practice dincolo de hotarele țării.

Nimeni nu mai vrea să fie tractorist, în ciuda salariilor uriașe

Conform sursei, Ioan Glăvan are o fermă cu peste 1.000 de hectare, în Iași, însă utilajele sale adună praf în garaj, din cauza crizei de forță de muncă. „E comod, confortabil, aer condiţionat, avem şi radio. Din păcate nu găsim oameni pentru meseria asta”, a declarat acesta, conform sursei.

Se pare că mulți dintre cei care fac cursurile speciale pentru a putea lucra pe tractor aleg să plece dincolo de hotare. În Franța, ori Germania, salariul unui tractorist poate ajunge și la 5.000 de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
pensie jpeg
bani jpeg
capsuni freepik jpg
primul teatru oravita jpg
Mihail Sadoveanu (© Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj / Wikimedia Commons)
image png
weekend distractie jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net