Află acum ce unelte te vor ajuta să îți îngrijești livada!

Ultima actualizare:

Îngrijirea unei livezi este o activitate plăcută, dar și plină de provocări. În primul rând, există factori care influențează cantitatea și calitatea producției și pe care nu îi poți controla. De exemplu, imediat după o perioadă de încălzire și de înflorire a pomilor, poate urma o scădere bruscă a temperaturilor, iar acest fenomen va afecta producția.

Livezile au nevoie de îngrijire specială / foto: unsplash.com
Livezile au nevoie de îngrijire specială / foto: unsplash.com

În al doilea rând, o livadă are nevoie de atenție constantă și de implicare. Indiferent de ce pomi alegi să plantezi, trebuie să te asiguri că vei veghea asupra creșterii lor. Dacă lipsești prea mult din preajma acestora ar putea apărea dăunători sau buruieni care vor afecta livada.

Totuși, în ciuda problemelor care pot apărea, deținerea unei livezi aduce multe beneficii. Chiar dacă dorești să începi o afacere sau să te bucuri doar tu și familia ta de fructele proaspete, răsplata de care te vei bucura va fi una pe măsura efortului.

Uneltele cu care poţi să ai grijă de livada ta

  • Foarfeci de grădină. O activitate importantă care va influența cantitatea și calitatea producției de fructe este tăierea pomilor. Trebuie să respecți acest pas și să acționezi la momentul potrivit pentru a te bucura de recolte satisfăcătoare. Toaletarea pomilor fructiferi trebuie realizată în fiecare anotimp. De exemplu, primăvara este o perioadă în care tăierea se face pentru a revitaliza pomii din livadă. În acest anotimp trebuie să scurtezi sau chiar să îndepărtezi anumite ramuri care vor afecta pătrunderea luminii la muguri. Indiferent de anotimp, ramurile uscate și bolnave sunt cele pe care trebuie să le îndepărtezi. De aceea, folosirea unor foarfeci de grădină este esențială pentru a trece peste această etapă importantă.
  • dMotocoasă. O altă problemă cu care te vei întâlni constant va fi cea a buruienilor și vegetației nedorite. Acestea vor crește peste tot prin livadă, dar cele mai periculoase sunt cele care apar în preajma pomilor. Acestea sunt cu adevărat o problemă mai ales atunci când numai ce ai plantat pomii. Buruienile vor extrage nutrienții necesari creșterii pomilor și vor afecta acest proces. De aceea, o motocoasă va fi o unealtă pe care o vei folosi des în livada ta. Poți intra pe atomico.ro și să alegi, dintr-o gamă generoasă de produse, motocoasa pe care o consideri potrivită. Ba mai mult, aceasta va fi utilă și pentru activitățile de întreținere a gazonului și vegetației din jurul casei. O motocoasă este o unealtă necesară atât pentru gospodăria, cât și pentru livada ta.
  • Bidinea. Te-ai putea gândi că bidineaua nu prea are cum să-ți fie de folos într-o livadă. Probabil ai observat, peste tot prin țară, copaci care, pe trunchi, au o culoare albă. Pe aceștia a fost aplicat un strat de var pentru a spori protecția lor. Trebuie să aplici și tu această metodă, la sfârșitul toamnei, dar și la începutul primăverii. Pentru a fi sigur că eficiența va fi maximă, trebuie să folosești cantități egale de vopsea și de apă și, bineînțeles, o bidinea cu care să întinzi compoziția pe pomi. Ai grijă însă să nu folosești vopsele pe bază de ulei deoarece acestea vor bloca respirația scoarței.

Așadar, pentru a-ți întreține corespunzător livada va trebui să folosești întotdeauna uneltele potrivite!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0383789258 jpg
image
image
image
image
image
image
recipe ro 1198 ciorba de burta k smartcrop og 1354 webp
horoscop webp
couple 5338310 1280 jpg
zodii jpg
zodii relaxate jpg
zodii pixabay jpg
14 05 Click ro jpg
horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net