Care sunt legumele care se plantează și în luna iulie. Te vei bucura de o recoltă bogată la toamnă

Dacă descoperi că mai ai nevoie de legume în grădina ta, trebuie să știi că și în luna iulie poți să plantezi. Experții în agricultură spun că varza de toamnă, cartofii, răsadurile de roșii, ardeii și vinetele se pot pune și în această perioadă. La fel și ceapa verde, salata verde, dovleceii sau fasolea. 

Sunt mai multe legume pe care poți să le plantezi și în iulie Foto: Shutterstock
Sunt mai multe legume pe care poți să le plantezi și în iulie Foto: Shutterstock

Varza și cartofii de toamnă se plantează în iulie 

 Chiar și în luna lui Cuptor, pe lângă activitatea de recoltare, se pot desfășura și lucrări de înființare a unor noi culturi agricole în grădină, în solar sau direct în câmp. Luna iulie este o perioadă-cheie pentru cultura de varză de toamnă și pentru cartofii de toamnă.

În iulie, se pot planta roșii, ardei și vinete

Dacă nu ați reușit să terminați plantarea răsadurilor de legume, aveți timp să plantați răsadurile de roșii pentru ciclul II, ardei și vinete. Pe soluri fertilizate cu îngrășământ organic se plantează conopida, varza de toamnă, varza roșie, varza de Bruxelles, gulia de toamnă și broccoli.

Ceapa verde

Ceapa din răsad se poate planta fără nicio problemă în luna iulie. Dacă o vei uda bine în șase săptămâni, adică undeva în luna august, vei avea ceapă verde de consum. În luna septembrie, de asemenea, vei avea ceapă verde, iar la sfârșitul acestei luni, ceapa va crește mare și va fi bună pentru gătit.

Salata verde

Chiar dacă salata verde se plantează primăvara, ea poate fi plantată fără nicio problemă și în luna iulie. Până va încolți, va trebui udată zilnic, dimineața sau seara, sau chiar de două ori pe zi, iar în luna august te vei bucura de beneficiile salatei verzi. 

Dovlecei

O mare parte din familia curcubitaceelor pot fi plantate în luna iulie. Dovleceii, zucchinii pot fi planați în luna iulie, iar în 30 de zile vei face o recoltă, poate nu așa de mare, dar cu siguranță va exista.

Fasole

Fasolea este o plantă nepretențioasă, crește rapid, iar în 40 de zile de la plantare vei începe să ai pastai. O poți planta, în luna iulie, doar pentru păstăi.

Udă bine terenul în această perioadă 

Este foarte important ca acum sa udați bine terenul unde urmează sa plantați deoarece este o perioadă în care pământul este mai uscat. Cu toate acestea, orientarea se face și în funcție de vreme. Anii în care ploaia a fost mai abundentă sunt cei în care te poți ocupa direct de plantare, fără să fie nevoie să mai uzi.

image
image
image
image
image
image
codul lui hammurabi colaj captura video jpg
viata sanatoasa freepik jpg
aldo moro captura video jpg
Conferința de presă comună a președintelui Parlamentului European și a președintelui României urmată de discursul în cadrul dezbaterii „This is Europe“, în plenul Parlamentului European, în Strasbourg. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
gaius appuleius diocles captura video jpg
donald trump printul harry colaj gettyimages jpg
bere istock jpg
teodosie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net