Cele mai bune legume pe care trebuie să le plantezi numai toamna în grădina ta. Vei avea o recoltă bogată și delicioasă

Dacă îți place grădinăritul, dar ești începător trebuie să știi că toamna poți planta o mulțime de legume de care să te bucuri primăvara. Click! îți dă câteva idei.

Ridichile se plantează toamna / foto: Pixabay
Ridichile se plantează toamna / foto: Pixabay

Ceapă verde

Toată lumea știe că primăvara ceapa verde este un deliciu atât în mâncare cât și în salate. Se cultivă grădina de legume în octombrie sau noiembrie, așa că poți să începi să te pregătești de acum.

Ceapa verde se dezvoltă cel mai bine în solul argilos. Dacă nu ai așa ceva în grădina ta, poți să amesteci multă argilă cu solul deja existent și vei obține un mediu bun pentru ea. Pentru a încolți, arpagicul are nevoie de multă umiditate.

Broccoli

Poate cea mai controversată legumă pentru că nu toată lumea o place, deși este foarte sănătoasă, și broccoliul se poate cultiva din toamnă. Alege însă semințe de bună calitate, pentru a te bucura de recolte bogate. Să apelezi la un magazin de semințe de legume specializat pentru soluția cea mai bună, dar nu uita ca la venirea frigului să îl acoperi, cu scopul de a o proteja de temperaturile mult mai scăzute.

Sparanghel

Sparanghelul este un deliciu dacă îl faci la abur sau la grill. El se cultivă în lunile octombrie sau noiembrie, într-un sol ușor drenabil.

Atenție, nu suportă prea multă umezeală. Dacă respecți aceste reguli, în primăvară te vei putea bucura de prima recoltă, fragedă și plină de vitamine și nutrienți de care organismul are nevoie. Nu va mai fi nevoie să dai bani mulți pentru a-l cumpăra din magazin pentru că o să-l ai în propria ta grădină.

Salată verde

Salata verde, cea mai iubită legumă a primăverii, este o binecuvântare pentru organism. Este ușor de cultivat, chiar și toamna, și nici prea dificil de crescut. Dar ce plăcere va fi în primăvară, când vei consuma o salată delicioasă pe care o ai în grădina ta.

Ridichi

Există unele soiuri de ridichi care merg foarte bine să fie plantate chiar și toamna, așa că dacă se numără printre legumele tale preferate, nu mai ezita și treci la treabă.

Este nevoie de un sol ce poate fi drenat ușor, și care să fie îmbogățit cu potasiu, dar nu atât de mult azot. În rest, nicio problemă, se vor comporta așa cum trebuie și foarte rapid vei putea savura o porție delicioasă de ridichi, scrie as.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
alegeri 2019 vot scrutin buletin de vot jpeg
Bagaj jpg
Vasile Banescu foto Basilica jpg
autospeciala politie jpg
lucruri despre elefanţi jpeg
Mihai Leu jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
accident Vrancea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net