Cele mai rezistente legume la secetă. Dacă le ai, recolta va fi bogată an de an

Ultima actualizare:

Indiferent dacă trăiești într-un climat uscat sau cauți modalități de a reduce consumul de apă, aceste legume rezistente la secetă sunt un plus perfect pentru grădina ta.

Există legume rezistente la secetă. Foto: Pixabey
Există legume rezistente la secetă. Foto: Pixabey

Știm cu toții că legumele au nevoie de apă pentru a crește, dar ce se întâmplă atunci când să uzi grădina devine complicat. S-ar putea să trăiești într-un climat uscat, unde secetele sunt frecvente. Sau poate folosești apă de fântână și trebuie să ai grijă să utilizezi în mod regulat un sistem de aspersoare sau de irigare. Oricare ar fi motivul, alegerea legumelor rezistente la secetă este o strategie excelentă atunci când plantezi o grădină.

1. Cartofi dulci

Acest superaliment bogat în nutrienți este demn de remarcat pentru versatilitatea și toleranța la secetă. Anumite soiuri au fost crescute special pentru a fi legume rezistente la secetă în clima subsahariana a Africii.

2. Vinete

Trucul cu cultivarea legumelor rezistente la secetă, cum ar fi vinetele, este să alegeți o varietate precum vinetele Ping Tung, care dă legume de dimensiuni mai lungi și mai slabe, care necesită mai puțină apă pentru a se produce. Alte soiuri care sunt tolerante la secetă sunt Listada de Gandia și Rosa Bianca.

3. Ardei

Ardeii, în special ardeiul iute, au nevoie de un sezon lung și cald de creștere. Ardeii iuți sunt, de asemenea, toleranți la secetă și pot supraviețui în condiții uscate. Merită remarcat faptul că o lipsă constantă de umiditate va duce la un randament mai mic, dar utilizarea unor metode conservatoare de udare, cum ar fi irigarea prin picurare, poate aduce beneficii acestor plante.

4. Fasolea

Fasolea în general tinde să fie mai tolerantă la secetă. Boabele de fasole sunt legume excelente rezistente la secetă, în special soiuri precum Rattlesnake Pole Bean, care se descurcă bine în sol nisipos.

5. Roșii

Pun pariu că nu credeai că vei vedea roșii pe o listă de legume rezistente la secetă. Credeți sau nu, există unele soiuri de roșii care pot tolera perioadele de secetă. Roșiile cu fructe mai mici se descurcă, în general, mai bine în condiții mai uscate. Soiurile precum Roma și Early Girl sunt deosebit de tolerante la secetă.

6. Năut

Năutul este cultivat în mod regulat în regiunile semi-aride de pe tot globul, așa că nu este surprinzător să-l găsim pe lista noastră de legume rezistente la secetă. Oamenii de știință investighează modalități de a le face și mai tolerante la secetă, ceea ce s-ar putea dovedi benefic pentru zonele lumii care se confruntă cu secetă extremă.

7. Dovlecelul

Soiul de dovlecel Dark Star a fost crescut special pentru rezistența la secetă și randament. Rădăcinile sale cresc adânc în pământ și caută pânza freatică pentru a compensa orice deficiență din lipsa de udare sau precipitații, scriu cei de la Foodgardening.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Nervos
ambulanta jpg
loc de munca, 700 de lei pe zi, freepik jpg
miel pixabay jpg
man at supermarket jpg
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
urs freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net