De ce nu avem voie, de fapt, cu sticle de apă în aeroport? Motivul pentru care s-a introdus această regulă

Avionul a devenit unul dintre cele mai utilizate mijloace de călătorie. Indiferent de locul în care trebuie să ajungem, deplasarea este facilitată. Printre multele avantaje oferite de zborul cu avionul, există un aspect cu care călătorii nu sunt deloc de acord și nu pot înțelege motivul pentru care le este interzis accesul cu apa adusă din afara aeroportului.

Apa interzisă în aeroport. FOTO: Colaj Click! / Pixabay
Apa interzisă în aeroport. FOTO: Colaj Click! / Pixabay

Securitatea nu permite pasagerilor să pătrundă în aeroport cu propria sticlă de apă, iar acest lucru a creat nenumărate controverse. Această regulă a fost înțeleasă de mulți ca fiind o strategie de marketing pentru a vinde apa din aeroport. Adevărul este altul și se află în strânsă legătură cu siguranța pasagerilor și a întregului echipaj.

Motivul pentru care nu avem voie cu apa noastră în timpul zborului

Interzicerea accesului în aeroport cu lichide care nu sunt cumpărate din acea zonă are legătură cu siguranța pasagerilor. Există anumite lichide care nu pot fi detectate de securitate, însă pot fi folosite pe post de explozibil, precum nitroglicerina, care nu poate fi distinsă de apă.

Acestă atenție sporită asupra siguranței pasagerilor și a întregului personal din aeroport a fost sporită în urma atacurilor teroriste din SUA, 11 septembrie.

Avion. FOTO: Pixabay
Avion. FOTO: Pixabay

În anul 2006, încercarea unui terorist de a-și duce planul la bun sfârșit a fost detectată la timp. Imaginile de pe camerele de supraveghere l-au surprins pe individ în timp ce făcea o gaură într-o sticlă nedeschisă, pe care ulterior a umplut-o cu mai multe lichide explozive. Cu siguranță o tragedie s-ar fi putut întâmpla, dacă teroristul nu era identificat la timp.

Cel mai grav atentat terorist aviatic 

Acesta a fost cel mai grav atentat terorist aviatic din lume. Evenimentul tragic din 23 iunie 1985 a curmat viețile a 329 de pasageri, în urma exploziei unei bombe. Totul s-a întâmplat la bordul aeronavei aparținătoare companiei Air India, nr. 182, cu ruts Toronto-Londra, potrivit informațiilor oferite de shtiu.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net