Alimente pe care nu trebuie să le mănânci niciodată în avion? Toți pasagerii fac greșeala asta

Dacă zbori ocazional sau des, ar trebui să ai în vedere alimentele pe care le poți consuma în avion. Iată ce recomandă specialiștii să nu mănânci niciodată în timpul zborului, atât pentru confortul celorlalți, cât și pentru sănătatea ta.

Ce alimente nu trebuie să le mănânci niciodată în avion? Iată ce spun experții (foto: Shutterstock)
Ce alimente nu trebuie să le mănânci niciodată în avion? Iată ce spun experții (foto: Shutterstock)

Pentru a evita deshidratarea, balonarea, arsurile și disconfortul, este bine să știi câteva reguli de bază pentru o digestie ușoară și pentru a ajuta organismul în timpul unui zbor la peste 10.000 altitudine. Iată alimentele pe care nu trebuie să le consumi niciodată în avion.

Ce alimente nu trebuie să consumi în avion

Cafeaua

Potrivit unui studiu realizat în 2017, un consum de cel puțin 408 mg de cafeină determină declanșarea durerile de cap sau crampele musculare, reducând rezervele de sodiu și potasiu. O ceașcă de cafea conține aproximativ 410 mg de cafeină, de aceea mergi des la toaletă și îți este foarte greu să te odihnești.

Băuturile alcoolice

Zborul cu avionul îți deshidratează întreg organismul, iar pentru cei care au teamă de zbor, un pahar de alcool pare o soluție ideală pentru a trece cu brio peste experiență. Însă, riscul de formare a cheagurilor de sânge dacă petreci mai mult de 4 ore în avion crește, iar băturile alcoolice nu fac decăt să accentueze efectele negative.

Apa de la robinet

Chiar dacă în timpul zborului celor care cer apă aceasta este servită în sticle ambalate, pentru ceai și cafea este altă poveste. Ele sunt făcute cu apă de la robinet, așa că, cel mai bine până în momentul în care ajungi la destinație și cobori din avion, ar fi mai bine să amââni aceste opțiuni.

Fructele confiate

Pentru cei care doresc o mică gustare în timpul zborului, fructele confiate par o alegere bună. Însă, pentru cei care au astm acestea ar putea provoca probleme destul de grave – deoarece conțin sulfiți, iar combinarea lor cu oxigenul scăzut din avion ar putea declanșa crizele de astm.

Ceapa și usturoiul

Dacă nu dorești ca respirația ta să fie un disconfort pentru ceilalți pasageri, ar fi bine să eviți mâncărurile ce conțin ceapă sau usturoi - compușii specifici usturoiului pot fi eliminați din organism chiar și în 24 de ore. Potrivit unui nutriționist din Ohio, dr. Sheryl Barringer, poți evita această situație: „Dacă vei mânca un măr crud sau frunze de mentă îți vei odoriza respirația după ce ai consumat ceapă sau usturoi”.

Fasolea, mazărea și lintea

Se știe că aceste leguminoase bogate în fibre cauzează gaze în mod normal, dar, potrivit specialiștilor, diferența de presiune din avion poate cauza creșterea volumului de gaze din intestine cu până la 25%, așadar disconfortul ar putea fi mult mai accentuat, mai ales dacă ești însărcinată.

Brânza cu mucegai

Poate nu te aștepți la o reacție negativă în timpul zborului, dar pentru cei care au toleranță la lactoză, brânza cu mucegai ar putea deveni o problemă - problemele digestive s-ar putea accentua.

Salamul

Clasificat ca un aliment cu un conținut ridicat de histamine, salamul consumat în timpul zborului ți-ar putea crea probleme - ar putea apărea congestia nazală sau sinuzita.

Nucile și untul de arahide

Pentru tine pare o mică gustare, dar dacă decizi că vrei să mănânci o pungă cu alune sau un borcan cu unt de arahide în avion ai putea declanșa simptomele unui alt pasager - oxigenul din cabină fiind reciclat.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net