Cea mai toxică floare din grădină. Dacă o plantezi pe lângă legume, îți strică toată recolta!

Majoritatea oamenilor care trăiesc la curte și obișnuiesc să planteze diverse legume în grădina lor trebuie să fie atente la un soiuri de flori care pot dăuna legumelor. Deși există asocieri de flori care sunt aduc un beneficiu grădinii de legume, unele dintre ele nu sunt recomandate, din cauza dăunătorilor pe care îi pot atrage. 

Florile pe care nu trebuie să le plantezi în grădina ta / foto: Pexels
Florile pe care nu trebuie să le plantezi în grădina ta / foto: Pexels

Trebuie să fim foarte atenți la florile pe care le plantăm în apropierea plantelor din grădina noastră, întrucât ele pot atrage dăunători și pot influența negativ creșterea legumelor. Dintre toate acestea, trandafirii se află pe primul loc și nu au ce căuta în grădina unde sunt plantate legumele.

Trandafirii, un adevărat pericol pentru grădina ta

Oricât de iubiți și frumoși ar fi trandafirii, ei nu aduc un avantaj grădinii tale. Dimpotrivă, pot afecta creșterea plantelor și reușesc cu ușurință să atragă afide în jurul lor.

Trandafirii atrag mulți dăunători plantelor din grădină / foto: Pexels
Trandafirii atrag mulți dăunători plantelor din grădină / foto: Pexels

Iasomia reprezintă o altă floare care nu ar trebui să crească în jurul legumelor comestibile. Tripsurile și păduchii pe care îi atrage dăunează culturilor de legume.

Crinii secretă o substanță toxică numită acid juglonic. Tomatele sau cartofii se numără printre plantele care sunt afectate de acest acid.

Coșărelul cu flori atrage nematode, care nu fac altceva decât să afecteze rădăcinile legumelor.

Florile care sunt toxice pentru plante, om și chiar animale

Florile cu bulbi sunt toxice pentru oameni și animale / foto: Pexels
Florile cu bulbi sunt toxice pentru oameni și animale / foto: Pexels

În această categorie se încadrează florile cu bulbi (ghiocei, zambile, narcise, lalele etc) sunt toxice pentru plantele din apropiere lor, din cauza alcaloizilor (azotați) care se răspândesc în sol.

La rândul lor, bulbii narciselor reprezintă un pericol pentru om, întrucât adesea sunt confundați cu ceapa. Dacă sunt consumați, ei pot provoca greață, vărsături sau amețeli.

Nu doar florile cu bulbi sunt toxice pentru animale, plante și oameni, ci și garofițele, crizantemele, hortensiile, leandrul sau calele.

image
image
image
image
image
image
DJ Lalla Laura Rosca Sursa Facebook LR jpg
Regina Victoria   profimedia 0214206946 jpg
Autostrada 0 jpg
acoperamantul maicii domnului foto stefan cojocariu jpeg
pensie jpg
ceapa freepik jpg
Juriul de la America s Got Talent
image
actualitate.net