Ce legume se plantează în grădină în luna mai. Doar grădinarii cu experiență știu lista completă

Ultima actualizare:

Agricultorii amatori și nu doar vor avea foarte multă treabă luna asta. În mai, se plantează sau seamănă mai multe legume pentru recolta de vară. Click! îți arată ce ai de făcut!

Ce legume se plantează în grădină în luna mai
Ce legume se plantează în grădină în luna mai

Aceste legume se pot planta în grădină, în câmp sau în spații protejate răsadurile de roșii, de ardei, de castraveți și de vinete. Mai mult, spre finalul lui mai sau mai devreme, dacă va fi cald se poate semăna porumbul dulce sau mărarul.

Luna mai, timpul legumelor pentru salată

În prima parte a lunii mai, legumele care se plantează sunt tomatele și vinetele. Ele se pun în pământ sub formă de răsad și au nevoie de îngrijire – apă, dirijare, copilire, pentru a avea recolte cât mai bogate.

Tot luna aceasta, până la sfârșit, se mai poate semăna fasolea, porumbul dulce și se pot planta răsadurile de ardei.

Distanță de plantare a roșiilor este de 30-40 de centimetri între răsaduri și de 70-80 de centimetri între rânduri. În primele 10 zile de la plantare, se vor efectua 1-2 udări la fiecare plantă în parte, însă fără a exagera. De asemenea, dacă a plouat, udarea nu se mai face.

Ce legume se plantează în ultima săptămână a lunii mai

Mai la finalul lui mai, până în data de 20, se pot planta varza creață, guliile, castraveții, andivele, porumbul dulce, mărarul sau fasolea verde.

Tot în această perioadă, dar numai dacă vremea este foarte caldă se mai pot planta conopida sau broccoli, având grijă ca terenul să fie umed, la o temperatură de 7-10 grade Celsius. Umezeala este esențială așa că, dacă nu a plouat, udați terenul, operațiune care se repetă și după plantare.

Legumele pe care le veți semăna în mai vor rodi, în cazul răsadurilor, după 50-60 de zile. Este important să combateți apariția buruienilor. Prășitul este de bază, iar udarea trebuie să se facă la cel puțin 10 zile, mai ales dacă nu există ploie.

Răsadurile trebuie verificate frecvent pe măsură ce cresc, iar insecticidele se aplică numai dacă sesizați apariția dăunătorilor precum fluturi, purici sau muște, scrie site-ul agrointel.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
image
actualitate.net
image
actualitate.net