De ce trebuie să mâncăm ridichi. Top 5 motive să le consumi chiar de azi

Ultima actualizare:

Poate că ridichile nu sunt cea mai populară legumă din grădina ta, dar sunt unele dintre cele mai sănătoase. Aceste legume rădăcină subevaluate sunt pline de nutrienți. Ele pot chiar preveni unele afecțiuni de sănătate.

Ridichile sunt extrem de benefice pentru organism. Foto: Click.
Ridichile sunt extrem de benefice pentru organism. Foto: Click.

5 beneficii pentru sănătate ale ridichilor

Ridichile nu sunt bine studiate pentru uzul medicinal convențional. Cele mai multe studii au fost făcute pe animale, nu pe oameni. Chiar și așa, ridichile au fost folosite ca remediu popular de secole. Ele sunt utilizate în Ayurveda și în Medicina Tradițională Chineză pentru a trata multe afecțiuni, cum ar fi febra, durerea în gât, tulburările bilei și inflamația.

Ridichile pot oferi aceste beneficii suplimentare pentru sănătate.

1. Ridichile, pline de vitamine

O porție de 1/2 cană de ridichi feliate conține aproximativ 12 calorii și practic nicio grăsime, astfel încât acestea nu vă vor sabota dieta sănătoasă. Sunt gustarea crocantă, perfectă atunci când ți se face foame între mese.

Ridichile sunt o sursă bună de vitamina C. Doar 1/2 cană oferă aproximativ 14% din doza zilnică recomandată. Vitamina C este un antioxidant care ajută la lupta împotriva radicalilor liberi din organism, prevenind deteriorarea celulelor cauzate de îmbătrânire, un stil de viață nesănătos și toxinele din mediu. Vitamina C joacă, de asemenea, un rol cheie în producția de colagen, care susține pielea și vasele de sânge sănătoase.

Ridichile conțin cantități mici de: potasiu, acid folic, riboflavina, niacina, vitamina B-6, vitamina K, calciu, magneziu, zinc, fosfor, cupru, mangan, sodiu.

2. Proprietăți anticancerigene

Consumul de legume crucifere precum ridichile poate ajuta la prevenirea cancerului. Potrivit Institutului Linus Pauling, legumele crucifere conțin compuși care se descompun în izotiocianați atunci când sunt combinate cu apă. Izotiocianații ajută la curățarea organismului de substanțele care cauzează cancer și la prevenirea dezvoltării tumorii.

Un studiu din 2010 a constatat că extractul de rădăcină de ridiche conținea mai multe tipuri de izotiocianați, care au cauzat moartea celulelor în unele linii de celule canceroase.

3. Susține un sistem digestiv sănătos

O porție de 1/2 cană de ridichi vă oferă 1 gram de fibre. Consumul de câteva porții în fiecare zi vă ajută să vă atingeți obiectivul zilnic de aport de fibre. Fibrele ajută la prevenirea constipației, prin înmulțirea scaunului pentru a ajuta deșeurile să treacă prin intestine. De asemenea, fibrele vă pot ajuta să gestionați nivelul zahărului din sânge și au fost asociate cu pierderea în greutate și scăderea colesterolului.

Frunzele de ridiche pot fi deosebit de benefice. Rezultatele unui studiu din 2008 pe șobolani hrăniți cu o dietă bogată în colesterol sugerează că frunzele de ridiche sunt o sursă bună de fibre pentru a ajuta la îmbunătățirea funcției digestive. Acest lucru se poate datora parțial producției crescute de bilă.

Un studiu separat a arătat că sucul de ridiche poate ajuta la prevenirea ulcerului gastric prin protejarea țesutului gastric și întărirea barierei mucoase. Bariera mucoasei vă ajută să vă protejați stomacul și intestinele împotriva microorganismelor neprietenoase și a toxinelor dăunătoare care pot provoca ulcere și inflamații.

4. Proprietăți antifungice

Ridichile sunt un antifungic natural. Conțin proteina antifungică RsAFP2. Un studiu a descoperit că RsAFP2 a provocat moartea celulelor în Candida albicans, o ciupercă comună întâlnită în mod normal la oameni. Când Candida albicans crește excesiv, poate provoca infecții vaginale cu drojdie, infecții bucale (afte) și candidoză invazivă.

Un studiu anterior pe șoareci a arătat că RsAFP2 nu a fost eficient numai împotriva Candida albicans, ci și a altor specii de Candida într-o măsură mai mică. RsAFP2 nu a fost eficient împotriva tulpinilor de Candida glabrata.

5. Ajută la reducerea efectelor Zearalenona

Zearalenona (zen) este o ciupercă toxică care invadează multe culturi de porumb și hrana animalelor. A fost legată de probleme de reproducere la animale și la oameni, deși riscul pentru oameni este considerat mic. Potrivit unui studiu din 2008, extractul de ridiche a îmbunătățit nivelul de antioxidant la șoareci și poate fi considerat o modalitate sigură de a diminua sau de a preveni efectele zen.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
junjun1 jpeg
michael jackson jpg
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
cristela georgescu instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net