Mare atenție la etichete! Câte grame de fibre ar trebui să conțină o pâine sănătoasă

Ultima actualizare:

O alimentaţie bogată în fibre este esenţială pentru îngrijirea stării de sănătate. Aşa că alimentul de bază, pâinea, ar trebui să fie cât mai bogătă în ceea ce privește acest ingredient. Totuși, câte grame de fibre trebuie să conțină pâinea pe care o consumăm? A explicat Fabius Antal, consultant în probleme de sănătate. 

Pâinea este un aliment de bază / foto: Pixabay
Pâinea este un aliment de bază / foto: Pixabay

Acest expert în alimentație sănătoasă a explicat care este cel mai important detaliu la care trebuie să ne uităm atunci când cumpărăm pâine. Pe eticheta fiecărui ambalaj sunt trecute valorile nutriționale, iar cea mai bună este pâinea care conține minimum 7 grame de fibră.

Importanța fibrelor din pâinea pe care o consumăm

Pâinea este unul dintre cele mai consumate alimente la scară largă în întreaga lume. De-a lungul timpului, a început să fie produsă în mai multe variante, însă cel mai important lucru după care trebuie să ne ghidăm atunci când o consumăm este aportul de fibre pe care îl oferă.

Pentru o bună funcționare a tractului digestiv, menținerea nivelului optim de colesterol și de glicemie, este important să introducem cât mai multe fibre în alimentație.

Persoanele care consumă pâine din comerț trebuie să fie atente la eticheta de pe ambalaj și să se asigure că aportul de fibre este de minimum 7 gr. per 100 de grame.

„Să căutați ca pâinea să conțină minimum 7 gr. de fibre”

Nutriţioniştii recomandă o pâine bogată în fibre / foto: Pixabay
Nutriţioniştii recomandă o pâine bogată în fibre / foto: Pixabay

Specialistul Fabius Antal explică într-un clip video publicat pe TikTok importanța fibrelor pe care trebuie să le conțină o pâine. De asemenea, el este și cel care oferă mai multe informații nutriționale internauților.

,,Haideți să vă învăț o chestie foarte importantă la pâine: încercați să întoarceți ambalajul și nu contează ce brand este. Întoarceți-l, să vă uitați pe acest tabel, să căutați ca pâinea să conțină minimum 7 gr. de fibre. Ăsta e cel mai important dintr-o pâine, pentru că avem nevoie să consumăm mai multe fibre. În rest, nu contează pâinea. Orice altă pâine.”, a explicat Fabius Antal, într-un clip publicat pe TikTok.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net