Cele mai importante beneficii ale ridichilor

Ingredient nelipsit dintr-o salată de primăvară, ridichea roșie acționează și ca un medicament. Un adevărat complex de vitamine, minerale și substanțe nutritive, această legumă ajută organismul să lupte cu unele boli. Iată câteva remedii cu această legumă! 

image

Plămâni 

Pentru afecțiunile plămânilor, se face o cură cu ridichi roşii: se mănâncă minimum 10 ridichi pe zi, în salată cu ceapă verde. Ridichile roşii au o acţiune antiinfecţioasă re­mar­cabilă şi favorizează degajarea căi­lor respiratorii, prin expectoraţie. Eficienţa trata­mentului creşte dacă se adaugă şi frunzele de ri­dichi, care au efecte vita­mi­ni­zante şi detoxifiante.

Migrene  

Substanţele conţinute de ridiche cal­mează stările de excitaţie cerebrală şi au acţiune extrem de favorabilă asu­pra digestiei. Atunci când apar dureri de cap în­so­ţite de vomă, regurgitaţii amare în gură, stare de inapetenţă şi greaţă, se con­sumă 2-3 ri­dichi cru­de pe stomacul gol. Efec­tul va apărea în ma­xi­mum 20-25 de minute.

Ficat  

Ri­dichile roşii sunt drenoa­re hepatice, stimulează se­creţia de bilă şi ajută la eliminarea ei. Primă­va­ra, toţi cei care suferă de ficat şi de bilă ar trebui să facă o cură cu ri­dichi roşii, consumate pe stomacul gol, înainte de masă, ca ape­ritiv.

Rinichi 

Dacă bei 6 linguri cu suc de ridichi roşii, de trei ori pe zi, calculii nu se mai dez­voltă şi sunt mărunţiţi. Este un leac foar­te eficient şi mai uşor de tolerat de tubul diges­tiv decât sucul de ridiche neagră, care este mai dur.

Alergie 

Rădăcina şi frunzele de ridichi mobi­li­zează toxinele din corp şi ajută la eli­minarea lor, echi­librând rapid procesele imunitare. Este, din acest mo­tiv, un leac tradiţional pentru tra­tarea urticariei. Se beau zilnic zece linguri de suc pe stomacul gol şi se con­sumă multă ridiche crudă, în salate.   

Digestie 

Ridichile au un conţinut mare de fibre, care ajută la menţinerea unui tranzit intestinal sănătos şi previn tulburările digestive. Constipaţia este astfel ţinută la distanţă, la fel şi fluctuaţiile zahărului din sânge. De asemenea, ridichile ar putea avea un rol în reducerea nivelului de colesterol.

Cancer

La fel ca mai toate legumele crucifere (broccoli, varza kale, conopida, varza, napii etc.), şi ridichile pot preveni modificările celulare care favorizează instalarea cancerului, în special cel de colon. Legumele crucifere conţin compuşi care, în combinaţie cu apa, ajută organismul să elimine toxinele care cauzează cancer şi previn dezvoltarea celulelor canceroase.

Ce proprietăți au frunzele

Și frunzele ridichilor au proprietăți tera­peutice remarcabile. Conţin vita­mi­nele A, B1, B2, C în cantitate mai mare decât rădă­ci­nile. Sunt indicate în boli hepatice şi bi­liare (diskinezie biliară, litiază biliară), în scorbut şi rahitism, în hiperexcitabilitate nervoasă, into­xicaţii. În alimentaţie, frunzele de ridiche se folosesc sub for­mă de zarzavat în supe (se taie mărunt şi se adaugă după ce a fost terminată prepara­rea termică) sau ca sa­lată.

În salatele de crudi­tăţi, alături de ţelină, rădă­cinile de ridiche şi de morcov, tarhon verde, leuştean au efecte anti­toxice, antilitiazice (provoacă distrugerea pietre­lor la bilă), depurative (determină mobilizarea şi eliminarea toxinelor din organism), drenoare hepatice foarte puternice, conform formul-as.ro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jessica Simpson Eric Johnson GettyImages 459154050 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
carne oaie miel istock jpg
raceala jpg
image png
Regina Elisabeta   GettyImages 106056536 jpg
georgescu jpg
pod china jpg
banner burger urs png
image
actualitate.net
image
actualitate.net