De ce crapă roșiile din grădină. Sfaturile care vor salva recoltele tuturor românilor!

Agricultorii din întreaga țară se pregătesc deja să vândă recolta de plante din această primăvară. Tomatele sunt printre cele mai cultivate și mai comercializate legume, însă devin o adevărată provocare fructele care sunt crăpate. De ce apare această problemă, dar și cum poate fi întâmpinată, aflați în rândurile următoare.

Roșiile crăpate, spaima agricultorilor. FOTO: Pixabay
Roșiile crăpate, spaima agricultorilor. FOTO: Pixabay

O recoltă profitabilă este dorința oricărei persoane care își dedică viața și timpul agriculturii. Dacă roșiile cultivate de agricultori tind să se crape, acest lucru nu aduce niciun beneficiu recoltei. Majoritatea roșiilor nu se crapă doar atunci când sunt deja coapte, ci și înainte, când încă sunt crude.

Roșiile crăpate – de ce apar crăpăturile și cum poate fi rezolvată această problemă

Niciun agricultor nu-și dorește ca o mare parte din recolta de roșii să se piardă. Există astfel șansa de a fi vândute cu greu, pe bani puțini.

Totuși, una dintre cele mai mari greșeli care conduce la apariția tomatelor crăpate este aceea că, mediul în care cresc și modul în care sunt îngrijite nu sunt tocmai prielnice. Iată mai jos câteva motive care conduc la distrugerea roșiilor:

Umiditatea ridicată poate reprezenta cel mai comun factor care conduce la crăparea roșiilor. Nu este recomandat să fie udate după ce au traversat o perioadă de secetă. Umezeala se poate menține pe plante mult timp, iar acest lucru este contraindicat.

În cazul roșiilor care cresc în solarii, aici problema o reprezintă aerisirea necorespunzătoare. Astfel, umiditatea ridicată conduce la crăparea roșiilor.

Udatul roșiilor corespunzător

Plantele trebuiesc irigate în mod corespunzător. Ele trebuie să fie udate atât dimineața, cât și seara, iar pentru fiecare plantă în parte se recomandă o cantitate de 1-1,5 litri de apă.

Cum putem preveni crăparea roșiilor

Pentru a nu se crăpa, roșiile trebuie să fie atent îngrijite. FOTO: Pixabay
Pentru a nu se crăpa, roșiile trebuie să fie atent îngrijite. FOTO: Pixabay

Pe lângă o parte dintre greșelile enunțate mai sus, există o soluție pentru prevenirea crăpării roșiilor. Care este, de fapt, procesul corect de îngrijire a plantelor?!

Hidratarea este importantă. Plantele trebuiesc udate atât dimineața, cât și seara. Irigarea prin picurare reprezintă cea mai bună alternativă, deoarece apa nu ajunge pe frunze, ci doar la rădăcină.

Și cum principalul inamic al roșiilor este umezeala, o aerisire corespunzătoare a solariilor este necesară.

Un alt rol important îl are fertilizarea plantelor. În procesul de creștere este necesară îngrășămintea, aplicată după câteva reguli.

Una dintre ele informează că azotul trebuie oprit treptat, însă putem folosi magneziu, bor sau potasiu. Este recomandat să fie respectate instrucțiunile de pe ambalaj.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
junjun1 jpeg
michael jackson jpg
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
cristela georgescu instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net