Trufandale de primăvară! Primele roşii româneşti vor costa 33 de lei kilogramul

Câţi dintre români îşi vor permite? Primele tomate autohtone crescute în pământ, nu pe suprafeţe artificiale, vor ajunge pe tarabe în mai puţin de două săptămâni, după cum promit legumicultorii. Acestea vor fi însă mult mai scumpe decât roşiile aduse din import, scrie adevarul.ro.

Fermierul Mircea Tatu promite tomate gustoase. Foto: Iulian Bunilă
Fermierul Mircea Tatu promite tomate gustoase. Foto: Iulian Bunilă

Piaţa din Buzău abundă de legume de import, pe cât de mari şi arătoase, pe atât de fade. Vestea bună e că n-a rămas mult timp până la apariţia legumelor produse de grădinarii noştri.

Agricultorul Mircea Tatu cultivă tomate pe 3.600 de metri pătraţi de teren ocupat de solarii încălzite. El anunţă că primele sale tomate vor ajunge pe tarabele din pieţe după jumătatea lunii martie. Roşiile sunt produse în solarii încălzite, astfel că preţul lor va fi unul piperat.

Anul trecut, Tatu vindea primele recolte cu 25 de lei kilogramul.

„Preconizăm un preţ de 33 de lei pe kilogram, nu mai mult, pentru că trebuie să avem şi clienţi. Vom oferi o roşie cu gust şi sănătoasă”, se laudă fermierul din comuna Cochirleanca.

Mircea Tatu susţine că preţul ridicat al roşiei româneşti reflectă scumpirile înregistrate la combustibilul pentru utilaje şi, mai ales, la sursa pentru încălzirea solariilor.

Fermierul din comuna Cochirleanca are veşti bune pentru toţi cei aflaţi în goana după verdeţuri şi legume sănătoase. Înainte de Paşte vor ajunge pe tarabe castraveţii, salata şi ceapa verde, toate produse natural.

Și ouăle de țară s-au scumpit mult

Nici la capitolul ouă nu sunt prețuri mai „umane”. Dacă vrei bio, natural, de la țăran din curte, trebuie să plătești dublu, dacă nu chiar triplu, scrie adevarul.ro. Dacă mai este vorba și despre rase inedite de găini, atunci prețurile sunt cu atât mai ridicate. De unde scumpirile astea? Producătorii se plâng de costurile mari. 

Pentru cei care cumpără direct de la producători, prețul oului a ajuns la 55 de bani, de la 30 de bani, cât era în aceeași perioadă a anului trecut, notează Daily Business. În magazine, prețurile sunt mult mai mari: 1 -1,5 lei/ou.  În funcție și de cantitatea cumpărată, un singur ou de țară poate costa de la 1,3 lei până la 2,5 lei bucata.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
bani jpg
Ziua a doua a congresului PPE la Romexpo, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cuplu fericit jpg
lacul de smarald ighiel jpg
Smiley Neversea
1 mai muncitoresc jpg
vila descoperire vezuviu jpg
Cozonac
image
actualitate.net
image
actualitate.net