Începe Postul Paştelui. Ai grijă cu ce înlocuiești brânza și carnea!

În cel mai mare post din an, care începe pe 27 februarie şi ţine până pe 15 aprilie, credincioşii aleg să-şi cureţe atât sufletul, cât şi trupul. Elimină din meniu carnea, lactatele şi ouăle, însă ar trebui să ai grijă ce alte alimente alegi, pentru că unele pot afecta sănătatea! 

Gospodinele aleg fasolea și năutul pentru mâncăruri de post. Sursa: Shutterstock
Gospodinele aleg fasolea și năutul pentru mâncăruri de post. Sursa: Shutterstock

În mod tradiţional, în postul Paştelui oamenii consumă multe vegetale specifice primăverii, multe salate şi mâncăruri pe bază de urzici, leurdă sau spanac, adevărate minuni pentru organism. Însă, în ultimii ani, alimentaţia modernă a înlocuit parţial aceste alimente extrem de benefice cu produse speciale vegane sau de post, cum ar fi salamul vegan, brânza de post sau burgerul pe bază de tofu. Uite ce nu trebuie să consumi în această perioadă de post!

Mezeluri de post 

Mezelurile, cum sunt salamul, cârnaţii sau crenwurştii, conţin nitraţi şi sunt asociate cu apariţia cancerului. Pentru un gust cât mai bun, sunt adăugate în compoziţia lor o cantitate mare de aditivi alimentari, care ne pun sănătatea în pericol.

Caşcaval de post

Despre caşcavalul de post este important să ştiţi că produce dezechilibre în organism, din cauza numărului mare de aditivi alimentari şi al conţinutului ridicat de sare, conform alegesanatos.ro. 

Produse de patiserie

După cum bine ştiţi, produsele de patiserie conţin îndulcitori şi coloranţi. Acestea afectează digestia, putând provoca boli de stomac. Mai ales în această perioadă de post, când organismul este privat de alimente de origine animală. 

Mâncare semipreparată

Nici crochetele sau buletele de legume semipreparate nu sunt sănătoase. Prin conţinutul de substanţe nocive ne afectează funcţiile cognitive. Mai mult decât atât, se poate ajunge la gastrită, ulcer şi boli metabolice.

Conserve 

Conservele (de legume, de fasole bătută etc.) conţin numeroase substanţe nocive, precum  conservanţi, potenţiatori de aromă, coloranţi etc. şi cantităţi mari de sare şi zahăr. Îţi distrug sănătatea dacă le consumi des în timpul postului.

Rețetă de chifteluţe vegetale 

image

Ingrediente: 1 pahar linte roşie, 1 pahar jumătate bulgur fin, 1 ceapă, 1 legătură pătrunjel, 50 ml ulei, 1 legătură ceapă verde, 2 linguri pastă de ardei, 3 pahare apă, sare, chimion, piper; Pentru servit: 1 lămâie, frunze de salată. 

Preparare: Speli bine lintea şi o pui la fiert în 3 pahare de apă. Dupa ce a fiert, pui bulgurul peste linte, acoperi şi laşi vasul deoparte, 20 de minute. Speli şi cureţi ceapa, o căleşti în uleiul încins şi o omogenizezi cu pasta de ardei, apoi o amesteci cu lintea şi bulgurul. Condimentezi cu sare, piper şi chimion, după gust, iar după ce s-au răcit, încorporezi pătrunjelul şi ceapa verde, spălate şi mărunţite. Formezi în palmă, chifteluţe şi le serveşti învelite în frunze de salată, stropite cu zeamă de lămâie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
junjun1 jpeg
michael jackson jpg
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
cristela georgescu instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net